Πτώση στις ευρωαγορές

Με αρνητικό πρόσημο κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τετάρτη ακολουθώντας τις απώλειες σε Ασία και ΗΠΑ καθώς υποχωρούν οι προσδοκίες για χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve μετά την ομιλία του προέδρου της κεντρικής τράπεζας χθες στη Νέα Υόρκη.

Ο πρόεδρος της Fed, Jerome Powell, μιλώντας σε εκδήλωση στο Council on Foreign Relations στη Νέα Υόρκη, υπογράμμισε ότι η κεντρική τράπεζα είναι ανεξάρτητη και δεν υποκύπτει σε “βραχυπρόθεσμες πολιτικές πιέσεις”, στέλνοντας ένα ισχυρό μήνυμα στον πρόεδρο Τραμπ οποίος έχει ζητήσει επανειλημμένα να μειωθούν τα αμερικανικά επιτόκια.

Στο ταμπλό ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί 0,3% στις 382,13 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX χάνει 0,25% στις 12.197,89 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 υποχωρεί 0,2% στις 5.504,20 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει μικρότερες απώλειες 0,1% στις 7.416,08 μονάδες.

Στην περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB χάνει 0,2%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 σημειώνει οριακές μεταβολές.

Την ίδια στιγμή, οι επενδυτές περιμένουν την κρίσιμη συνάντηση του προέδρου Τραμπ με τον Κινέζο ομόλογο του Σι Τζινπίνγκ το Σάββατο στη σύνοδο της G-20 στην Οσάκα της Ιαπωνίας, με την ελπίδα οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη τουλάχιστον να συμφωνήσουν να μην δρομολογήσουν και νέους δασμούς τους επόμενους μήνες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters οι ΗΠΑ δεν αναμένεται να κάνουν παραχωρήσεις προκειμένου να πείσουν την Κίνα να επιστρέψει στις διαπραγματεύσεις. Επικαλούμενο υψηλόβαθμο κυβερνητικό αξιωματούχο, το Reuters αναφέρει ότι οι ελπίδες για ένα καλό αποτέλεσμα αυτό το σαββατοκύριακο είναι λίγες και το καλύτερο σενάριο θα είναι οι δύο πλευρές να συμφωνήσουν να μην δρομολογήσουν και νέους δασμούς το επόμενο διάστημα.

Σχετικά Νέα