Πτώση στις ευρωαγορές

Με αρνητικό πρόσημο κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Παρασκευή καθώς παραμένουν στο προσκήνιο οι ανησυχίες για ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας αν αναμονή των στοιχείων για την πορεία του ΑΕΠ της Ευρωζώνης το β’ τρίμηνο του έτους.

Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει πτώση 0,8% στις 369,66 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX χάνει 0,5% στις 12.924,02 μονάδες, ο γαλλικός CAC-40 χάνει 1% στις 4.990,33 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει πτώση 0,9% στις 6.129,04 μονάδες.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB χάνει 0,9%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 υποχωρεί 1%.

Την επενδυτική προσοχή αναμένεται να συγκεντρώσουν σήμερα τα στοιχεία που θα ανακοινωθούν για το ΑΕΠ της Ευρωζώνης το δεύτερο τρίμηνο, όταν τα δρακόντεια μέτρα για τον περιορισμό του κορονοϊού ήταν σε πλήρη ισχύ. Μαζί με τα στοιχεία για το ΑΕΠ θα ανακοινωθούν και τα στοιχεία για την απασχόληση και το εμπορικό ισοζύγιο.

Στο μεταξύ, η ραγδαία εξάπλωση του κορονοϊού σε πολλές περιοχές της Ευρώπης προκαλεί έντονο προβληματισμό στους ειδικούς που προειδοποιούν για τον κίνδυνο ενός δεύτερου κύματος της πανδημίας στο τέλος του καλοκαιριού.

Το Ηνωμένο Βασίλειο επέβαλε καραντίνα δύο εβδομάδων σε όλες τις αφίξεις από τη Γαλλία, από το Σάββατο, καθώς τα κρούσματα συνεχώς αυξάνονται στη χώρα. Ταυτόχρονα, έβαλε στη λίστα για καραντίνα – στην οποία έχουν ήδη μπει Ισπανία και Βέλγιο – και την Ολλανδία με τη Μάλτα.

Σχετικά Νέα