Πτώση πάνω από 2% για το πετρέλαιο με φόντο τους τραπεζικούς κλυδωνισμούς

Με βαριές απώλειες ολοκλήρωσε τις συναλλαγές της Δευτέρας το πετρέλαιο καθώς η κατάρρευση της Silicon Valley Bank την Παρασκευή πυροδότησε φόβους για ένα ντόμινο πτωχεύσεων στον τραπεζικό κλάδο με ολέθριες συνέπειες για την ευρύτερη οικονομία.

Η SVB κατέρρευσε την Παρασκευή, ενώ την Κυριακή ακολούθησε το κλείσιμο της Signature Bank από τις ρυθμιστικές αρχές της Νέας Υόρκης. Σε μια προσπάθεια να περιορίσουν τη ζημιά οι ομοσπονδιακές αρχές ανακοίνωσαν την Κυριακή ότι οι καταθέτες θα έχουν πλήρη πρόσβαση στις καταθέσεις τους, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να σβήσουν τη φωτιά, καθώς οι μετοχές περιφερειακών τραπεζών βρέθηκαν να σημειώνουν βουτιά στις συναλλαγές της Δευτέρας.

Ειδικότερα, οι ομοσπονδιακές αρχές επέκτειναν την εγγύηση στο σύνολο των καταθέσεων και στις δύο τράπεζες, SVB και Signature Bank, ενώ η Federal Reserve ανακοίνωσε μια νέα διευκόλυνση με στόχο να διασφαλίσει ότι οι πελάτες σε όλες τις τράπεζες θα έχουν πρόσβαση στις καταθέσεις τους. Οι κλυδωνισμοί πάντως στο χρηματοοικονομικό σύστημα συνεχίστηκαν σήμερα και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, με τις μετοχές των τραπεζικών ιδρυμάτων να κινούνται στο βαθύ κόκκινο.

Σε αυτό το κλίμα το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Απριλίου κατρακύλησε 1,88 δολ. ή 2,5% και έκλεισε στα 74,80 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Το Brent Μαΐου στο μεταξύ, υποχώρησε 2,01 δολ. ή 2,4% στα 80,77 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα