Site icon The Indicator

Πτώση κερδών για τη Goldman Sachs στο τρίμηνο

Η Goldman Sachs Group ανακοίνωσε πτώση των κερδών στο β΄ τρίμηνο καθώς μειώθηκαν οι συμφωνίες, αποδυναμώνοντας τις επενδυτικές τραπεζικές δραστηριότητες του κολοσσού της Wall Street.

Η τράπεζα ανακοίνωσε κέρδη 2,8 δισ. δολαρίων ή 7,73 δολάρια ανά μετοχή για το τρίμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου, σε σχέση με τα 5,3 δισ. δολάρια ή 15,02 δολάρια ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο.

Το investment banking επηρεάστηκε από την κατάρρευση της δραστηριότητας συμφωνιών αναδοχής, οι οποίες έμειναν στάσιμες εξαιτίας της αποστροφής ρίσκου που έχει σαρώσει τις αγορές παγκοσμίως.

Ωστόσο, αντιμέτωποι με αβεβαιότητα εξαιτίας μιας επιθετικής κεντρικής τράπεζας που προσπαθεί να μειώσει τον πληθωρισμό και λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, οι πελάτες προσπάθησαν να εξισορροπήσουν εκ νέου τα χαρτοφυλάκιά τους, ενισχύοντας τη συναλλακτική δραστηριότητα.

Τα καθαρά έσοδα διαμορφώθηκαν 23% χαμηλότερα σε σχέση με πέρυσι, στα 11,86 δισ. δολάρια.

Exit mobile version