

Υποχώρησαν την Τρίτη οι τιμές του πετρελαίου, διολισθαίνοντας από τα υψηλότερα επίπεδα από τα τέλη του Μαρτίου μετά την πρωτοβουλία της αμερικανικής κυβέρνησης να χαλαρώσει κάποιες από τις κυρώσεις που έχει επιβάλει στη Βενεζουέλα.
Ειδικότερα, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Ιουνίου έχασε 1,80 δολ. ή 1,6% και έκλεισε στα 112,40 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Το συμβόλαιο βρέθηκε νωρίτερα σήμερα να διαπραγματεύεται στο υψηλότερο επίπεδο από τις 24 Μαρτίου.
Το Brent Ιουλίου, στο μεταξύ, κατρακύλησε 2,31 δολ. ή 2% στα 111,93 δολ. το βαρέλι αν και νωρίτερα σκαρφάλωσε μέχρι το υψηλότερο επίπεδο από τις 28 Μαρτίου.
Τα κέρδη για το πετρέλαιο εξανεμίστηκαν μετά τα δημοσιεύματα ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν πρόκειται να χαλαρώσει κάποιες από τις κυρώσεις κατά της Βενεζουέλας προκειμένου να ενθαρρύνει τις συνομιλίες με την κυβέρνηση του Νικολά Μαδούρα.
Οι τροποποιήσεις στις κυρώσεις θα επιτρέψουν στη Chevron Corp. να διαπραγματευτεί την άδεια της με την κρατική εταιρεία πετρελαίου PDVSA, αλλά όχι να πραγματοποιήσει εξορύξεις ή εξαγωγές, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα.
Σχετικά Νέα
Ήπια πτώση για το πετρέλαιο μετά την απροσδόκητη αύξηση των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ
Νέα υποχώρηση κατέγραψαν οι τιμές του πετρελαίου την Τετάρτη, μετά τα κυβερνητικά στοιχεία που.
Σε χαμηλό 5 εβδομάδων ο χρυσός – “Βουτιά” άνω του 2%
“Βουτιά” άνω του 2% κατέγραψε ο χρυσός, την Τετάρτη, σημειώνοντας χαμηλό σχεδόν 5 εβδομάδων,.
Έχασε το θετικό πρόσημο ο Stoxx 600 μετά το 4ήμερο ανοδικό σερί – Άλμα 17% για την Burberry
Σε μεικτό έδαφος έκλεισαν οι ευρωαγορές την Τετάρτη, με τον πανευρωπαϊκό δείκτη να χάνει.
Wall Street: Μεικτά πρόσημα με μικρές μεταβολές
Με μεικτά πρόσημα κινούνται την Τετάρτη οι βασικοί δείκτες στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.