Πτώση από τα υψηλά για τη Wall Street

Περιόρισε τις απώλειες ο Dow στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, με ώθηση από μετοχές ενέργειας και υγείας, αλλά παρέμεινε υπό πίεση, λόγω των αυξημένων πολιτικών εντάσεων.

Οι επενδυτές υιοθετούν στάση αναμονής ενόψει μιας νέας πολιτικής σύγκρουσης στην Ουάσινγκτον, με τους Δημοκρατικούς να δρομολογούν τις διαδικασίες για την παραπομπή του προέδρου Τραμπ στον απόηχο της βίαιης εισβολής στο Καπιτώλιο την προηγούμενη εβδομάδα.

Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι, δήλωσε σήμερα πως το σώμα θα εξετάσει το νόμο για προσφυγή στην 25η Τροπολογία, που προβλέπει την καθαίρεση ενός προέδρου, ο οποίος δεν είναι ικανός να εκτελέσει τα επίσημα καθήκοντά του, αφού οι Ρεπουμπλικάνοι μπλόκαραν μια αρχική προσπάθεια προώθησης του νόμου στο σώμα.

Στο ταμπλό, η Boeing υποχωρούσε λίγο πριν το τέλος της συνεδρίασης κατά 2%, μετά το αεροπορικό δυστύχημα του 737-500 jet της Sriwijaya Air. Υπό πίεση και ο τεχνολογικός κλάδος, με τις Alphabet, Google και Apple να πέφτουν άνω του 2%.

Στον αντίποδα, οι ενεγειακές μετοχές ενισχύθηκαν άνω του 1%, καθώς οι τιμές του πετρελαίου κινήθηκαν σήμερα ανοδικά παρά τις ανησυχίες ότι τα νέα μέτρα lockdown θα ασκήσουν πιέσεις στη ζήτηση καυσίμων.

Σε επίπεδο δεικτών, ο Dow Jones διολισθαίνει κατά 0,33% στις 30,996.37 μονάδες, ο S&P 500 κινείται χαμηλότερα κατά 0,69% στις 3,798.46 μονάδες και ο Nasdaq χάνει 1,23% στις 13,039.11 μονάδες.

Η εικόνα σε πετρέλαιο και χρυσό

Με οριακά κέρδη έκλεισε το αργό τη Δευτέρα, σκαρφαλώνοντας πάντως σε νέο υψηλό 10 μηνών, μετά από συνεχείς εναλλαγές προσήμου μέσα στην ημέρα. Ειδικότερα, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Φεβρουαρίου κέρδισε 0,01% στα 52,25 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Παράλληλα, σε ανοδικό έδαφος ολοκλήρωσε τις συναλλαγές της Δευτέρας και ο χρυσός. Πιο συγκεκριμένα, το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Φεβρουαρίου πρόσθεσε 0,8% και τερμάτισε στα 1.835,40 δολ. ανά ουγγιά.

 

Σχετικά Νέα