Πτώση άνω του 2% για το πετρέλαιο

Σε πτωτική τροχιά επέστρεψαν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου καθώς οι ανησυχίες για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας συνεχίζουν να κλυδωνίζουν τις αγορές.

Τα futures στο WTI έχουν βρεθεί να σημειώνουν τεράστιες διακυμάνσεις αυτή την εβδομάδα, κατρακυλώντας κάτω από τα 99 δολ. το βαρέλι και σκαρφαλώνοντας μέχρι και τα 110 δολ. το βαρέλι.

Το πετρέλαιο σημείωσε άλμα περίπου 6% την Τετάρτη μετά την κατρακύλα των προηγούμενων δύο συνεδριάσεων κατά περίπου 9% καθώς οι επενδυτές προσπαθούν να αξιολογήσουν πώς τα μαζικά lockdowns στην Κίνα και η ταχεία σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής στις ΗΠΑ θα επηρεάσουν τους ρυθμούς ανάπτυξης και την πορεία της ζήτησης στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη.

Τη μεταβλητότητα ενισχύει και η αβεβαιότητα που έχει διαμορφωθεί γύρω από την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την επιβολή εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο, με την Ουγγαρία να παραμένει αντίθετη, απειλώντας με βέτο κατά της απόφασης.

Σε αυτό το κλίμα, το WTI παραδόσεως Ιουνίου χάνει 2,4% στα 103,17 δολ. το βαρέλι, ενώ το Brent Ιουλίου υποχωρεί 2,3% στα 105,09 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα