

Πάνω από 1 δολ. έχασε τη Δευτέρα το πετρέλαιο με φόντο τος συνομιλίες στο Κάιρο για εκεχειρία, με την αντιπροσωπεία της Χαμάς να συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις με τις μεσολαβήτριες χώρες Κατάρ και Αίγυπτο, μετριάζοντας τις ανησυχίες για επέκταση της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή.
Η Αίγυπτος διατηρεί ελπίδες για μια συμφωνία, αλλά συνεχίζει να περιμένει την απάντηση στο σχέδιο του Ισραήλ από τη Χαμάς, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου, Σαχέμ Σούκρι.
Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε, στο μεταξύ, ότι ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν θα μιλήσει τη Δευτέρα με τους ηγέτες του Κατάρ και της Αιγύπτου καθώς πιέζει για μια συμφωνία με στόχο την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και την απελευθέρωση ορισμένων ομήρων που κρατούν οι μαχητές της Χαμάς.
Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Καρίν Ζαν-Πιερ είπε στους δημοσιογράφους ότι έχει σημειωθεί πρόοδος τις τελευταίες ημέρες προς μία συμφωνία και το βάρος είναι πλέον στην πλευρά της Χαμάς να αποδεχθεί την τελευταία ισραηλινή πρόταση, όπως μεταδίδει το Reuters
Σε αυτό το κλίμα, το αμερικανικό WTI έχασε 1,22 δολ. ή 1,5% στα 82,63 δολ. το βαρέλι.
Το Brent Ιουνίου υποχώρησε 1,10 δολ. ή 1,2% στα 88,40 δολ. το βαρέλι, ενώ το πιο ενεργό συμβόλαιο του Ιουλίου έχασε 1,01 δολ. και έκλεισε στα 87,20 δολ. το βαρέλι.
Σχετικά Νέα
ΟΤΕ: Προσαρμοσμένα EBITDA (AL) 329,1 εκατ. ευρώ στο α’ τρίμηνο
Ενοποιημένα έσοδα της τάξης των €878,8 εκατ. κατέγραψε το α’ τρίμηνο του 2025 ο όμιλος.
Κατεβάζουν ταχύτητα οι ευρωαγορές -Οι Επενδυτές σε Αναμονή Μετά την Εμπορική «Ανακωχή» ΗΠΑ–Κίνας
Ασθενείς μεταβολές επικρατούν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σήμερα, καθώς οι επενδυτές φαίνεται να τηρούν στάση.
Optima bank: Δυναμική εκκίνηση στο 2025 με αύξηση κερδών κατά 19% και ισχυρή ανάπτυξη που ξεπερνά το 40%
Η Optima bank ανακοίνωσε σήμερα τα οικονομικά αποτελέσματα του 1ου τριμήνου του 2025, όπου.
Ανέκαμψε ο χρυσός μετά την κατρακύλα της Δευτέρας
Ενισχύθηκαν την Τρίτη οι τιμές του χρυσού, με τους επενδυτές να επιστρέφουν στο πολύτιμο.