

Μόνο ως ευοίωνες δεν μπορεί να χαρακτηρίσει κάποιος τις εκτιμήσεις της Grant Thornton για το 2020 για τις ελληνικές επιχειρήσεις και την ελληνική οικονομία αν και προφανώς δεν προκαλούν έκπληξη, δεδομένου ότι όλοι περιμέναμε ύφεση εξαιτίας της πανδημίας.
Το θέμα, ωστόσο, ήταν πόσο θα επηρεάσει ο κορωνοϊός τομείς όπως ο τουρισμός. Σύμφωνα, λοιπόν, με έκθεση της Grant Thornton, ο τουρισμός θα συρρικνωθεί κατά 52%, ενώ γενικότερα η πανδημία θα πλήξει κλάδους που συνδέονται με τον τουρισμό και παίζουν σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση του ΑΕΠ που εκτιμά ότι φέτος θα μειωθεί κατά περίπου 8,5%.
Σύμφωνα με την ίδια μελέτη, σε δείγμα 17.000 επιχειρήσεων που αντιπροσωπεύουν κύκλο εργασιών άνω του 50% των οικονομικών μονάδων της χώρας, αναμένεται συνολική μείωση στον κύκλο εργασιών ύψους σχεδόν 12,5% και μείωση λειτουργικής κερδοφορίας κατά 39%.
Ο περιορισμός της λειτουργίας του και οι επιπτώσεις του κορονοϊού, τέλος, εκτιμάται ότι θα μειώσουν τη ρευστότητά τους το 2020 κατά 5,6 δισ.
Σχετικά Νέα
Η νέα μεταναστευτική πολιτική της Βρετανίας – «Η παραμονή δεν είναι δικαίωμα»
Η απόκτηση δικαιώματος παραμονής στη Βρετανία είναι «προνόμιο που πρέπει να κερδηθεί και όχι.
Παράταση δύο ημερών, 13 και 14 Μαΐου, για αιτήσεις στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού
Παράταση δύο ημερών -13 και 14 Μαΐου- για όλα τα ΑΦΜ για τις αιτήσεις.
Οι υποψήφιοι για την προεδρία της Νότιας Κορέας ξεκίνησαν την προεκλογική τους εκστρατεία
Οι διεκδικητές της προεδρίας στη Νότια Κορέα ξεκίνησαν σήμερα την προεκλογική τους εκστρατεία με.
«Βουτάνε» οι μετοχές φαρμακευτικών μετά το σχέδιο Τραμπ για μείωση τιμών 80%
Σημαντικές απώλειες καταγράφουν οι μετοχές των φαρμακευτικών εταιρειών σε όλο τον κόσμο μετά τη.