Πτώση 0,8% για το αργό με τις ανησυχίες για την όμικρον στο επίκεντρο

Με αρνητικό πρόσημο ολοκλήρωσε τις συναλλαγές της Τρίτης το αργό καθώς εντείνονται οι φόβοι ότι η νέα μετάλλαξη όμικρον του κορονοϊού θα επηρεάσει αρνητικά την οικονομική ανάκαμψη, πλήττοντας ταυτόχρονα την ζήτηση.

Η λίστα των κυβερνήσεων που αναγκάζονται να επιστρέψουν σε πιο αυστηρά μέτρα για την ανάσχεση της πανδημίας ολοένα και μεγαλώνει καθώς ο καιρός ψυχραίνει, αυξάνοντας τη μολυσματικότητα του ιού. Την ίδια στιγμή, η μετάλλαξη όμικρον επελαύνει, βάζοντας σε συναγερμό τις κρατικές αρχές.

Η Διεθνής Υπηρεσία Ενέργειας αναθεώρησε καθοδικά τις προβλέψεις της για την πορεία της προσφοράς το 2022, από παραγωγούς εκτός του OPEC, κατά 100.000 βαρέλια την ημέρα καθώς και την πρόβλεψη της για την πορεία της ζήτησης κατά το ίδιο μέγεθος, εν μέσω εκτιμήσεων ότι το άλμα των κρουσμάτων λόγω της όμικρον θα πλήξει την παγκόσμια ανάκαμψη.

Σε αυτό το κλίμα, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Ιανουαρίου υποχώρησε κατά 56 cents ή 0,8% και έκλεισε στα 70,73 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Αυτό είναι το χαμηλότερο επίπεδο από τις 6 Δεκεμβρίου.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα