Πτώση 0,4% για το αργό

Με αρνητικό πρόσημο ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Τρίτης οι τιμές του πετρελαίου καθώς η εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα του κορονοϊού συνεχίζει να προκαλεί προβληματισμό στους επενδυτές λόγω των κινδύνων που ενέχει για την πορεία της ζήτησης τους επόμενους μήνες.

Το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων αναμένεται να αλλάξει τις συστάσεις του αργότερα σήμερα για τη χρήση της μάσκας σε δημόσιους χώρους καθώς σε μεγάλες περιοχές των ΗΠΑ παρατηρείται νέα έξαρση των κρουσμάτων λόγω της ιδιαίτερα μεταδοτικής μετάλλαξης Δέλτα.

Στο ταμπλό, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Σεπτεμβρίου έχασε 26 cents ή 0,4% και έκλεισε στα 71,65 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Αυτό είναι το χαμηλότερο κλείσιμο από τις 21 Ιουλίου.

Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν εξάλλου να διατηρήσουν σε ισχύ τους υφιστάμενους περιορισμούς στα διεθνή ταξίδια λόγω των ανησυχιών για την έξαρση των κρουσμάτων στο εξωτερικό.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν είχε αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να χαλαρώσει τους περιορισμούς, ωστόσο η επιδείνωση της επιδημιολογικής εικόνα φαίνεται να ακυρώνει προς το παρόν μια τέτοια κίνηση.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα