Πτητικό και καταδυτικό επίδομα: Με ΠΝΠ η απαλλαγή από τον φόρο εισοδήματος

Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία πρόκειται να εκδοθεί εντός της ημέρας, θα δίνεται απαλλαγή στο πτητικό και το καταδυτικό επίδομα που είχε εξαγγείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την τελετή παραλαβής των Rafale στην Τανάγρα.

Ειδικότερα, η ΠΝΠ περιλαμβάνει την «απαλλαγή επιδόματος επικίνδυνης εργασίας με τη μορφή πτητικού επιδόματος και λοιπών αντίστοιχων επιδομάτων, καθώς και ειδικής αποζημίωσης ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και πληρωμάτων ασθενοφόρων Ε.Κ.Α.Β. για αεροδιακομιδές κατά ποσοστό 100% από τον φόρο εισοδήματος».

Υπενθυμίζεται ότι την απαλλαγή είχε ανακοινώσει ο πρωθυπουργός στην Τανάγρα κατά την τελετή παραλαβής των έξι Rafale τονίζοντας πως τα πτητικά και καταδυτικά επιδόματα στις Ένοπλες Δυνάμεις και στα Σώματα Ασφαλείας απαλλάσσονται από κάθε φόρο:

«Επένδυση στην άμυνα σημαίνει επένδυση στους ανθρώπους που την υπηρετούν. Για αυτό και σήμερα από εδώ από την Τανάγρα θέλω να ανακοινώσω μία σοβαρή ανταπόδοση της πατρίδας μας στο μεγάλο έργο που υπηρετούν. Στο εξής τα πτητικά και καταδυτικά επιδόματα που αφορούν πτήσεις, επιχειρήσεις αλεξιπτωτιστών, τις επιχειρήσεις των υποβρυχίων μας, τις υποβρύχιες καταστροφές και την ναρκαλιεία, απαλλάσσονται από κάθε φόρο».

Όπως είχε πει, : «Το μέτρο αυτό αφορά τις Ένοπλες Δυνάμεις πρωτίστως, αλλά και την Ελληνική Αστυνομία, την Πυροσβεστική και το Λιμενικό. Και θα ισχύει και για τις αποζημιώσεις των στελεχών που παρέχουν ιατρική βοήθεια με αεροπορικά μέσα».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα