Ψυχογιός: Η κυβέρνηση πρέπει να δείξει επιτέλους υπευθυνότητα στα εθνικά και τα κοινωνικά ζητήματα

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε πολυδιάστατη και ενεργητική εξωτερική πολιτική, μακριά από τη λογική της αδράνειας και του δεδομένου συμμάχου» τόνισε μεταξύ άλλων ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στην ΕΡΤ

Μερικά από τα βασικά σημεία από την παρουσία του βουλευτή Κορινθίας και τομεάρχη Μετανάστευσης και Ασύλου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργου Ψυχογιού, στην ενημερωτική εκπομπή «ΕΡΤ Σαββατοκύριακο»:

– Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε πολυδιάστατη και ενεργητική εξωτερική πολιτική, μακριά από τη λογική της αδράνειας και του δεδομένου συμμάχου.

– Η πρόταση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για τα 12 μίλια έρχεται προφανώς με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις και την τουρκική Navtex στα 6,2 μίλια από το Καστελόριζο για πρώτη φορά και σκοπό έχει να μείνει ανοιχτή η προοπτική των συνομιλιών στη βάση του Διεθνούς Δικαίου και χωρίς να υπάρχει κανένα τετελεσμένο από την πλευρά Ερντογάν.

– Τα πράγματα στην εξωτερική πολιτική δεν είναι καλώς καμωμένα και αυτό είναι δεδομένο. Λάθη στη στρατηγική, αλλά και αυταπάτες στο θέμα των κυρώσεων από την Κυβέρνηση. Και η Ευρώπη όμως κατώτερη των περιστάσεων, όπως και στο προσφυγικό.

– Αυτή τη στιγμή το 1/3 των πολιτών πληρώνουν από την τσέπη τους τα τεστ για τον κορωνοϊό.

Πρέπει να γίνουν άμεσα προληπτικοί έλεγχοι σε δομές και πληθυσμούς με αυξημένη ευαλωτότητα, που δεν έγιναν επαρκώς το προηγούμενο διάστημα

– Η πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας έχει εγκαταλειφθεί, δεν έχει ενταχτεί ουσιαστικά στο σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας.

– Η κατάσταση στα σχολεία είναι απαράδεκτη και ενδεικτική των ευθυνών σας

– Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έκανε 20.000 προσλήψεις μόνιμου και επικουρικού προσωπικού στην υγεία, ας απαντήσει η ΝΔ πόσες έκανε μέχρι σήμερα. Αυτή τη στιγμή υπηρετεί στο ΕΣΥ 5.000 λιγότερο προσωπικό από το 2019.

– Δώστε λεφτά σε Υγεία, Παιδεία και οικονομία και αφήστε την επικοινωνία.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα