

Με την κυβέρνηση να υπεραμύνεται για την ανάγκη εκσυγχρονισμού του Ποινικού Κώδικα και την επιβολή αυστηρότερων ποινών για ειδεχθή εγκλήματα που προκαλούν το κοινό αίσθημα, και να τονίζει ότι στόχος είναι η εμπέδωση της ασφάλειας δικαίου και η προστασία των πολιτών, και την αντιπολίτευση να την κατηγορεί για αυταρχικές και αντιδημοκρατικές λογικές, συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα στην Ολομέλεια η συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης, «Τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας».
Στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης μεταξύ κυβερνητικών στελεχών και βουλευτών της αντιπολίτευσης βρίσκεται το άρθρο 191 για τη διασπορά ψευδών ειδήσεων, καθώς και η τροπολογία που προβλέπει ποινή κάθειρξης μέχρι 10 ετών για παρασκευή, κατοχή και χρήση εμπρηστικών υλών, όπως οι βόμβες μολότοφ σε συναθροίσεις και πορείες.
Η συζήτηση του νομοσχεδίου αναμένεται να ολοκληρωθεί αργά το απόγευμα με την ψήφισή του.
Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου έχει ταχθεί μόνο η ΝΔ, ενώ όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, πλην του ΚΙΝΑΛ που θα δηλώσει «παρών», ξεκαθάρισαν ότι θα καταψηφίσουν.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετικά Νέα
Κ.Τσουκαλάς: Χρειάζονται λύσεις στο στεγαστικό πρόβλημα όπως η έκπτωση του ενοικίου από το φορολογητέο εισόδημα
Την εκτίμηση ότι οι Έλληνες πολίτες πέρασαν το πιο ακριβό Πάσχα, κάτι το οποίο.
Όλγα Κεφαλογιάννη: Ουσιαστικό βήμα προς τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη ο συνεδριακός τουρισμός
Το νεόδμητο συνεδριακό κέντρο του Theartemis Palace Hotel στο Ρέθυμνο επισκέφθηκε πρόσφατα η υπουργός.
Σ.Παπασταύρου: Έρχονται άμεσα επιδοτήσεις για ΜμΕ
Τις προσεχείς πρωτοβουλίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας τόσο σε ενεργειακά όσο και χωροταξικά.
Θ.Κοντογεώργης: Επιδιώκουμε η ανάπτυξη να επιστρέφει στην κοινωνία με παρεμβάσεις μόνιμου χαρακτήρα
Τα ζητήματα της οικονομίας – ελληνικής και διεθνούς – ήταν το βασικό θέμα συζήτησης.