

Σε επέκταση των υπηρεσιών του gov.gr προχωρά το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, καθώς από την Τρίτη ξεκινά η δυνατότητα ψηφιακής επικοινωνίας των πολιτών με δημόσιους φορείς, αρχής γενομένης από τα ΚΕΠ.
Ειδικότερα, πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη, η οποία δίνει σε όσους δημόσιους φορείς δεν έχουν ψηφιοποιήσει την λειτουργία τους να παρέχουν στους πολίτες ηλεκτρονικές υπηρεσίες γρήγορα, αποτελεσματικά και με ασφάλεια.
Η αρχή γίνεται με όσες ληξιαρχικές πράξεις (γέννησης, γάμου, συμφώνου συμβίωσης και θανάτου) έχουν εκδοθεί ή μεταβληθεί προ της 08-05-2013.
Για την έκδοση των σχετικών αποσπασμάτων οι πολίτες αρχικά θα ταυτοποιούνται στο gov.gr με τους κωδικούς Taxisnet και στη συνέχεια θα αποστέλλουν ηλεκτρονικά αίτηση στη θυρίδα του αρμόδιου ΚΕΠ, μέσω του reg.services.gov.gr. Κατόπιν, σε διάστημα λίγων ημερών θα λαμβάνουν το έγγραφο στην προσωπική τους θυρίδα.
Η ψηφιακή επικοινωνία μεταξύ πολιτών και υπηρεσιών υλοποιήθηκε από το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ ΑΕ) και εξασφαλίζει την εύρυθμη, άμεση και ασφαλή υποβολή και διεκπεραίωση αιτημάτων. Στο αμέσως επόμενο διάστημα θα διευρυνθούν τόσο οι υπηρεσίες που θα επικοινωνούν ψηφιακά με τους πολίτες, όσο και τα έγγραφα των οποίων η έκδοση θα αιτείται ηλεκτρονικά.
Υπενθυμίζεται ότι οι ληξιαρχικές πράξεις μετά την 08-05-2013 είναι ήδη διαθέσιμες μέσω του gov.gr προς άμεση ανάκτηση από τους πολίτες. Μέχρι στιγμής μέσω αυτής της δυνατότητας έχουν εκδοθεί 38.360 ληξιαρχικές πράξεις γέννησης, 20.529 γάμου, 4.395 θανάτου και 2.050 συμφώνου συμβίωσης.
Σχετικά Νέα
Θεσσαλονίκη: Κατηγορούνται πως βίαζαν τις ανήλικες κόρες τους – Προφυλακίστηκε το ανδρόγυνο
Στη φυλακή οδηγείται αντρόγυνο που κατηγορείται ότι κακοποιούσε σεξουαλικά τις δύο ανήλικες θυγατέρες του..
Τέμπη: «Ηθικός εκτροχιασμός» μετά το πόρισμα Καρώνη – Διχασμένοι οι επιστήμονες, «θύελλα» πολιτικών αντιδράσεων
Σύννεφο σκόνης για την πυρόσφαιρα και τα έλαια σιλικόνης σήκωσε το πόρισμα του καθηγητή.
Αργολίδα: Εντύπωση προκαλεί αράχνη-πασχαλίτσα που εμφανίστηκε στους Μύλους – Πόσο επικίνδυνη είναι
Μία σπάνια άραχνη-πασχαλίτσα εμφανίστηκε στους Μύλους στην Αργολίδα την Τρίτη, 13 Μαΐου, προκαλώντας εντύπωση στους.
Καιρός: Πλησιάζει υποτροπικός αεροχείμαρρος – Πότε θα χτυπήσει την Ελλάδα
Φθινόπωρο θα θυμίζει ο καιρός τις επόμενες ημέρες, με τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά,.