

Σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή όρισε, βάσει της πράξης για τις ψηφιακές αγορές, την Booking ως πυλωρό όσον αφορά τη διαδικτυακή υπηρεσία διαμεσολάβησης Booking.com, ενώ αποφάσισε να μην ορίσει ως πυλωρούς την X Ads και την TikTok Ads. Παράλληλα, η Επιτροπή κίνησε έρευνα αγοράς για να αξιολογήσει την αντίκρουση που υποβλήθηκε για τη διαδικτυακή υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης X.
Οι σημερινές αποφάσεις έρχονται σε συνέχεια της διαδικασίας επανεξέτασης που διεξήγαγε η Επιτροπή αφού παρέλαβε την 1η Μαρτίου 2024 τις κοινοποιήσεις των τριών εταιρειών σχετικά με την πιθανή ιδιότητά τους ως πυλωρών.
Βάσει αυτοαξιολόγησης, την οποία υπέβαλε η Booking την 1η Μαρτίου 2024, σύμφωνα με την οποία πληροί τα σχετικά κατώτατα όρια, η Επιτροπή διαπίστωσε ότι η εν λόγω βασική υπηρεσία πλατφόρμας αποτελεί σημαντική πύλη σύνδεσης επιχειρήσεων και καταναλωτών.
Παράλληλα, η Επιτροπή κίνησε έρευνα αγοράς για να αξιολογήσει την αντίκρουση που υποβλήθηκε την 1η Μαρτίου 2024 για την υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης X. Σύμφωνα με αυτήν, παρότι πληροί τα κατώτατα όρια, η X δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως σημαντική πύλη σύνδεσης επιχειρήσεων και καταναλωτών. Η έρευνα θα πρέπει να ολοκληρωθεί εντός πέντε μηνών.
Μια άλλη αντίκρουση υποβλήθηκε για την υπηρεσία διαδικτυακής διαφήμισης X Ads. Η Επιτροπή συμπέρανε ότι, μολονότι η X Ads πληροί τα ποσοτικά κριτήρια για ορισμό της βάσει της πράξης για τις ψηφιακές αγορές, η εν λόγω βασική υπηρεσία πλατφόρμας δεν μπορεί να χαρακτηριστεί σημαντική πύλη. Κατά συνέπεια, η Επιτροπή αποφάσισε να μην ορίσει την X Ads.
Τέλος, την 1η Μαρτίου 2024 η Επιτροπή έλαβε κοινοποίηση της διαδικτυακής διαφημιστικής υπηρεσίας TikTok Ads της εταιρείας ByteDance, μαζί με αίτημα αντίκρουσης. Η Επιτροπή συμπέρανε ότι, μολονότι η TikTok Ads πληροί τα ποσοτικά κριτήρια για τον ορισμό της βάσει της πράξης για τις ψηφιακές αγορές, η εν λόγω βασική υπηρεσία πλατφόρμας δεν μπορεί να χαρακτηριστεί σημαντική πύλη. Κατά συνέπεια, η Επιτροπή αποφάσισε να μην ορίσει ούτε την X Ads.
Σχετικά Νέα
Ιράν: Οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί έχουν σκοτώσει τουλάχιστον 224 ανθρώπους
Οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί εναντίον του Ιράν από την Παρασκευή (13/6) έχουν αφήσει τουλάχιστον 224.
Μακρόν για τη Μέση Ανατολή: Δε συμμετείχαμε σε καμία επιχείρηση του Ισραήλ – Δε μπορεί ο Πούτιν να διαδραματίσει μεσολαβητικό ρόλο
Η Γαλλία δεν συμμετείχε σε καμία «αμυντική επιχείρηση» του Ισραήλ κατά της ιρανικής απάντησης.
Ισραηλινοί συνελήφθησαν για διαβίβαση μυστικών πληροφοριών στο Ιράν
Η αστυνομία συνέλαβε δύο Ισραηλινούς ως ύποπτους για «εκτέλεση αποστολών για Ιρανούς τις τελευταίες.
Χτυπήματα δίχως τέλος μεταξύ Ισραήλ και Ιράν: Νεκρός ο αρχηγός των μυστικών υπηρεσιών των Φρουρών της Επανάστασης – «Το Ισραήλ σύντομα δε θα είναι κατοικήσιμο»
Δεν έχουν τέλος οι επιθέσεις μεταξύ Ισραήλ και Ιράν για ακόμα ένα βράδυ. Η Τεχεράνη.