Ψηφιακά διαβατήρια στους πολίτες της Ταϊλάνδης από την Thales

Στην κοινοπραξία DGM, που περιλαμβάνει την Gemalto, μέλος του ομίλου Thales, ανέθεσε το υπουργείο Εξωτερικών της Ταϊλάνδης, την προμήθεια 15 εκατομμυρίων ψηφιακών διαβατηρίων στους πολίτες της χώρας τα επόμενα επτά χρόνια.

Η σύμβαση αυτή αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα διαβατηρίων του ομίλου Thales παγκοσμίως και βοηθάει το Υπουργείο Εξωτερικών της Ταϊλάνδης να δημιουργήσει τεχνολογικά προηγμένα και υψίστης ασφάλειας ταξιδιωτικά έγγραφα.

Προσφέροντας υψηλές τεχνολογικές προδιαγραφές και ενισχύοντας την τοπική τεχνογνωσία, η Thales συνεργάζεται στενά με το «Thailand 4.0», με σκοπό να οδηγήσει την Ταϊλάνδη σε μία οικονομία της καινοτομίας και της αξίας.

Το 2018, η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης παρουσίασε την πρωτοβουλία «Thailand 4.0» με το όραμα να ενισχύσει την τοπική οικονομία ως μία οικονομία βασισμένη στην αξία, καινοτόμα και δυναμική. Έτσι, το Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας θα παρέχει στους Ταϊλανδούς πολίτες 15 εκατομμύρια ψηφιακά διαβατήρια υψηλής τεχνολογίας και ασφάλειας, χάρη στη συνεργασία της με την κοινοπραξία DGΜ, η οποία περιλαμβάνει την Gemalto, μια εταιρία του ομίλου Thales, καθώς και τις Data Products Toppan Forms Ltd. και MultiCert. Το συγκεκριμένο είναι το μεγαλύτερο project που ανέλαβε ο Όμιλος το 2019.

Οι Ταϊλανδοί πολίτες θα έχουν στη διάθεσή τους ένα υπερσύγχρονο βιομετρικό έγγραφο 64 σελίδων που θα περιλαμβάνει ένα ψηφιακό εξώφυλλο με μια λεπτή, ελαστική επιφάνεια φτιαγμένη από πολυανθρακικό υλικό, καθώς και ένα πλαίσιο με μια δεύτερη φωτογραφία του πολίτη και μία έγχρωμη υπεριώδη φωτογραφία.

Αυτά τα χαρακτηριστικά ασφαλείας είναι σύμφωνα με τις υψηλές προδιαγραφές ασφαλείας που προτείνει ο Διεθνής Οργανισμός Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO). Οι πολίτες θα μπορούν να ωφεληθούν από τις μέγιστες επιδόσεις του ασφαλούς ενσωματωμένου λογισμικού για γρήγορη διασυνοριακή διέλευση. Επιπλέον, η κοινοπραξία DGM θα εφαρμόσει ένα σύστημα ηλεκτρονικού διαβατηρίου υψηλής ασφάλειας, το οποίο θα συμμορφώνεται με την Πράξη Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων της Ταϊλάνδης.

Πέρα από το νέο διαβατήριο, οι Ταϊλανδοί πολίτες θα επωφεληθούν από μεγαλύτερη ταχύτητα και ευκολία στην έκδοση διαβατηρίων. Το έργο θα αναβαθμίσει τις υπηρεσίες εγγραφής σε 22 υπάρχοντα σημεία εξυπηρέτησης σε όλη την χώρα, με προοπτική για τη δημιουργία 15 νέων σημείων ώστε να αποκτούν οι Ταϊλανδοί πολίτες τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα.

Σχετικά Νέα