«Ψαλίδι» σε 5.000 θέσεις εργασίας ετοιμάζει η BMW

H ΒΜW διαπραγματεύεται με εργατικά συνδικάτα την παροχή επιπρόσθετων κινήτρων στους εργαζομένους για να τους πείσει να αποχωρήσουν από την εταιρεία, ώστε να επιτύχει τον στόχο να εξαλείψει περίπου 5.000 θέσεις εργασίας.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, ο CFO της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Νίκολας Πέτερ ανέφερε σε εσωτερικό σημείωμα ότι ο στόχος για τη μείωση του εργατικού δυναμικού δεν μπόρεσε να επιτευχθεί με τους υφιστάμενους όρους, όπως ο περιορισμός των ωραρίων και η χορήγηση άδειας άνευ αποδοχών.

Η γερμανική εταιρεία μπορεί να προσθέσει στη λίστα και πακέτα πρόωρης συνταξιοδότησης, ανέφερε εκπρόσωπος της BMW την Παρασκευή.

Αν και η BMW χάνει και αντικαθιστά περίπου 5000 υπαλλήλους κάθε χρόνο, η αβεβαιότητα που έχει προκαλέσει η πανδημία επιβράδυνε τον ρυθμό αποχώρησης από την εταιρεία καθώς πολλοί ανέβαλαν τα σχέδια μετακίνησης σε άλλες θέσεις εργασίας ή την ίδρυση δικής τους επιχείρησης.

Οι πωλήσεις των αυτοκινητοβιομηχανιών έχουν καταρρεύσει λόγω της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων που επιβλήθηκαν. Η αδύναμη καταναλωτική ζήτηση ματαίωσε τις προσδοκίες για γρήγορη ανάκαμψη, αναγκάζοντας τις εταιρείες να μειώσουν το κόστος. Η Renault ανακοίνωσε ότι θα εξαλείψει 14.600 θέσεις εργασίας σε όλο τον κόσμο.

Η BMW έκλεισε τα περισσότερα εργοστάσια της τον Απρίλιο. Οι πωλήσεις του δεύτερου τριμήνου αναμένεται να είναι χειρότερες από τις πωλήσεις του πρώτου τρίμηνου, όταν σημειώθηκε πτώση 6,4%.

Σχετικά Νέα