

Λίγη ώρα πριν την συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, όπου θα χαραχτεί η νέα στρατηγική μετά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα, η Όλγα Γεροβασίλη φαίνεται πως δεν δέχεται να αναλάβει την Προεδρία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας .
Υπενθυμίζουμε ότι την Πέμπτη πρέπει στον ΣΥΡΙΖΑ κάποιος να εκπροσωπήσει το κόμμα, στη συζήτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις.
Μέχρι στιγμής οι εσωκομματικές τάσεις του ΣΥΡΙΖΑ διαφωνούν σε όλα. Στη συνεδρίαση αυτή θα επιχειρηθεί η επίτευξη συμφωνίας για τον οδικό χάρτη της επόμενης μέρας στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Προχθές η Κίνηση Μελών (Προεδρικοί) σε διαδικτυακή της συνεδρίαση προσπάθησε να οργανώσει τη στάση της μετά την παραίτηση του φυσικού της ηγέτη, ενώ η «Ομπρέλα» ανέβαλε το κάλεσμα της για ηλεκτρονική συζήτηση των μελών της λόγω της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας.
Προβληματισμός στον ΣΥΡΙΖΑ
Τα βασικά αγκάθια στη σημερινή συνεδρίαση είναι δυο. Συνέδριο και χρόνος εκλογής της ηγεσίας.
Η Κίνηση Μελών (Προεδρικοί), προτείνει κάλπες για τον Πρόεδρο στις αρχές Σεπτεμβρίου και διαρκές συνέδριο στο οποίο θα μετέχουν οι αντιπρόσωποι που είχαν εκλεγεί στο προηγούμενο. Αντιθέτως η «Ομπρέλα» θέλει να επισπευστεί η εκλογή Προέδρου και να στηθούν κάλπες μέχρι τα τέλη αυτού του μήνα και να γίνει έκτακτο συνέδριο με νέους συνέδρους μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές.
Υπάρχει βέβαια και το σενάριο να πάνε και οι δυο διαδικασίες μετά τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές και μέχρι τότε να μείνει η Όλγα Γεροβασίλη που θα είναι επικεφαλής της ΚΟ ως μεταβατική ενώ οι αποφάσεις θα λαμβάνονται από την Πολιτική Γραμματεία αν και φαντάζει απίθανο.
Η επόμενη μέρα μετά την παραίτηση Τσίπρα
Η Κίνηση Μελών αναζητά πρόσωπο που θα εκφράσει τους Προεδρικούς. Ένα κομμάτι βλέπει θετικά μια υποψηφιότητα της Ρένας Δούρου που ήταν δεύτερη πίσω από την Έφη Αχτσιόγλου στη μάχη για την Κεντρική Επιτροπή. Άλλοι προεδρικοί μαζί με πασοκογενείς επιθυμούν την κάθοδο του Διονύση Τεμπονέρα, ενώ αρκετοί θεωρούν ότι στο τέλος θα στηριχθεί ο Αλέξης Χαρίτσης για να κονταροχτυπηθεί με τον εκλεκτό της Ομπρέλας. Εκεί έχουν κλείσει, έχουν δώσει το χρίσμα στον Ευκλείδη Τσακαλώτο ο οποίος ωστόσο είναι πιθανό να κάνει στην άκρη για να στηρίξει την υποψηφιότητα της Έφης Αχτσιόγλου.
Σχετικά Νέα
Σ. Φάμελλος: Κόλαφος η έκθεση της Human Rights Watch για την κυβέρνηση
Το μείζον ζήτημα της κατάστασης της ελευθερίας του Τύπου στην Ελλάδα και στοιχεία που.
Κ. Μητσοτάκης στην απονομή του βραβείου για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας: Αυτή η αναγνώριση ανήκει στον ελληνικό λαό
«Αυτή η αναγνώριση δεν είναι δική μου αποκλειστικά, διότι κατά κύριο λόγο ανήκει στον.
Απ. Τζιτζικώστας: Στόχος μας η ακόμη μεγαλύτερη ανάπτυξη του τουρισμού μέσω ενιαίας ευρωπαϊκής στρατηγικής
Στον τομέα του τουρισμού, ο οποίος αποτελεί ίσως το πιο ανθεκτικό πεδίο επιχειρηματικής δράσης.
Η Κωνσταντοπούλου κάνει λόγο για εκβιασμούς και ζητά εξηγήσεις από τον Καρώνη για το πόρισμα
Τέμπη: Το γεγονός ότι το πόρισμα του κ. Καρώνη, από το ΕΜΠ, «δείχνει» προς τα.