Πρωτόπαππας: Δεν πρέπει να ανακοινώνονται υποψηφιότητες για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ έναν χρόνο πριν από την διαδικασία

Την ελπίδα ότι ο πρωθυπουργός θα απαντήσει στην επίκαιρη ερώτηση της Φώφης Γεννηματά για τη διαχείριση της πανδημίας εξέφρασε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, ο Χρήστος Πρωτόπαππας, μέλος της Πολιτικής γραμματείας του ΚΙΝΑΛ.

Ο κ. Πρωτόπαππας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «δεν έκανε τίποτα και η χώρα βρέθηκε στο δεύτερο κύμα της πανδημίας».

Με αφορμή την υποψηφιότητα του Νίκου Παπανδρέου, ανέφερε ότι «δεν πρέπει να ανακοινώνονται έναν χρόνο πριν από την διαδικασία», σημειώνοντας ότι «όλοι πρέπει να επικεντρώσουν στην πανδημία».

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Χρήστου Πρωτόπαππα στα Παραπολιτικά 90,1:

«Το μείζον θέμα με την πανδημία δεν είναι επικοινωνιακό. Το μείζον θέμα με την πανδημία είναι ουσίας, από εκεί και πέρα επικοινωνιακά όταν βγαίνει ο κ. Πέτσας για παράδειγμα και διαψεύδει αυτά τα οποία οι ίδιοι δώσανε σε Κυριακάτικες εφημερίδες, με συγχωρείτε, είναι τραγωδία στην επικοινωνία, δεν είναι διαχείριση», ανέφερε ο κ. Πρωτόπαππας.

Αναφορικά με την ερώτηση της κας Γεννηματά για τη διαχείριση της πανδημίας, σημείωσε: «Άποψη μας είναι ότι πρέπει να απαντηθεί, αν με ρωτάτε ως ρεπορτάζ θα σας απαντήσω ότι δεν είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξος, μακάρι ο κος Πρωθυπουργός να το κάνει αλλά δεν ξέρω αν ο ίδιος το αντέχει, αυτό μένει να το αποδείξει. Εμείς κάνουμε μια θετική πρόκληση, που είναι πολύ θετική για τους πολίτες, εμείς λέμε βάλ’ τα κάτω να τα συζητήσουμε να μάθει ο πολίτης τι πραγματικά γίνεται και πως πραγματικά θα πορευτούμε, αν ο κ. Πρωθυπουργός έχει σχέδιο και αντέχει με επιχειρήματα να αντιπαρατεθεί με την κα Γεννηματά ιδού η Ρόδος».

Ερωτηθείς για το πως φτάσαμε στο δεύτερο κύμα της πανδημίας, απάντησε: «Δεν έκανε τίποτα για το ΕΣΥ. 5 Νοεμβρίου γίναν οι προκηρύξεις για τις προσλήψεις, είχαν προηγηθεί ελάχιστες και κυρίως ανθρώπων που δεν είχαν πάει στα νοσοκομεία. Οι προκηρύξεις για τους γιατρούς στις εντατικές έγιναν στις 5 Νοεμβρίου. Και το δεύτερο είναι ότι καλλιέργησε ένα κλίμα εφησυχασμού και άφησε το συνωστισμό στα ΜΜΜ, στα σχολεία και στη Θεσσαλονίκη στη γιορτή του Αγίου Δημητρίου με τα αποτελέσματα που είδατε. Σας είπα το παρελθόν, για το από εδώ και πέρα το κύριο ζήτημα που μας απασχολεί είναι το πώς ανοίγουμε. Γιατί δεν μπορούμε να πάμε σε άνοιγμα ακορντεόν, θα είναι καταστροφή. Θα μου πεις δεν θα ΄ρθει τρίτο κύμα; Ο σκοπός είναι να προλάβουμε και να το περιορίσουμε, να το περιορίσουμε στο ελάχιστο και αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται σχέδιο για το πώς θα ανοίξουμε».

«Εμείς υποβάλλαμε ένα συγκεκριμένο σχέδιο το οποίο δεν το κάναμε μόνοι μας, δεν είμαστε ειδικοί, ακούσαμε και συζητήσαμε με ειδικούς. Το δημοσιοποιήσαμε , είπαμε δηλαδή πρόσεξε πως θα ανοίξεις, μη βιάζεσαι κάνε τεστ, άνοιξε σταδιακά με αρχή από τις περιοχές που έχουν μικρότερα επιδημιολογικά προβλήματα», δήλωσε επιπρόσθετα.

ΔΗΜ.: Πάντως φαίνεται να μην βιάζεται και ο πρωθυπουργός

«Ναι αφού πρώτα οι υπουργοί ξεσαλώσανε λέγοντας ανοησίες», απάντησε ο ίδιος.

Αναφορικά με την υποψηφιότητα του Ν. Παπανδρέου για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ, δήλωσε: «Μου λέτε τώρα ότι ένα χρόνο πριν γίνουν οι εκλογές εγώ θα πρέπει να παρατήσω τη δουλειά μας για την πανδημία, για την οικονομία και να συζητάμε μετά από ένα χρόνο ποιοι θα είναι υποψήφιοι. κα Γεννηματά ρωτήθηκε και είπε το αυτονόητο. Ο πρόεδρος ενός κόμματος είναι ευνόητο ότι διατηρεί το δικαίωμα να είναι υποψήφιος όπως το διατηρούν και οι υπόλοιποι από εκεί και πέρα αυτή τη συζήτηση δεν βοηθάει».

ΔΗΜ: Το γεγονός ότι ένα χρόνο πριν τις εκλογές έχουμε 4 υποψηφιότητες που οι ίδιοι οι υποψήφιοι βγαίνουν και το λένε δεν δημιουργεί μια εσωστρέφεια;

«Είναι σαφές και για αυτό πρέπει να κοπεί με το μαχαίρι. Αυτή τη στιγμή εγώ έχω κάνει μια σειρά διαδικασίες με τις νομαρχιακές μας επιτροπές και σας πληροφορώ ότι όλοι οι σύντροφοι σε όλη την Ελλάδα μου λένε πείτε σε όλους να το κόψουν διότι αυτή τη στιγμή, ένα χρόνο πριν αντί να συζητάμε για την πανδημία και την οικονομία και τα εθνικά θέματα μας βάζουν ορισμένοι να συζητάμε αν θα είναι ο Χ ο Ψ ή ο Ω υποψήφιος. Αυτή τη στιγμή δεν αφορά κανέναν, αυτή τη στιγμή αυτό που πρέπει να κανουμε είναι να συσπειρωθούμε όλοι, να συσπειρωθούμε γύρω από τη Φώφη, να συσπειρωθούμε γύρω από το όργανο του κινήματος και την Κοινοβουλευτική μας Ομάδα και να κοιτάξουμε να είμαστε όπως πάντα με τις προτάσεις και τις πρωτοβουλίες μας καθοριστικοί για την πολιτική ζωή της χώρας. Νομίζω ότι όλοι θα ακούσουν τη φωνή της λογικής και την επιθυμία της βάσης μας και αυτή η συζήτηση θα κοπεί και δεν υπάρχει καμία ουσία σε αυτή τη συζήτηση ιδιαίτερα όταν σε ένα χρόνο θα γίνουν οι εκλογές», ανέφερε.

Αναφορικά με τις δηλώσεις Σημίτη για το σχέδιο Πισσαρίδη, σημείωσε: «Δεν κρίνω ποτέ δηλώσεις πρώην πρωθυπουργών και πρώην αρχηγών, δεν θα το κάνω ούτε τώρα».

Αναφορικά με την έκθεση Πισσαρίδη, δήλωσε: «Καταρχήν την έκθεση Πισσαρίδη την έχει υιοθετήσει όσον αφορά το πολίτικό της μέρος η κυβέρνηση , δεν είναι πια μια έκθεση τεχνοκρατών. Το κείμενο που παρουσίασε ο κ. Σκυλακάκης ουσιαστικά είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό αντιγραφή της έκθεσης Πισσαρίδη άρα ουσιαστικά μιλάμε για μια κυβερνητική πια έκθεση. Εγώ δεν θεωρώ ότι πρέπει κανείς να κοντράρει τα αυτονόητα γιατί αυτά τα έχουν πει και άλλες εκθέσεις παλιότερα δηλαδή ότι πρέπει να γίνει επαγγελματική κατάρτιση καλύτερη και ποιοτική στη Ελλάδα. Βεβαίως. Ότι πρέπει να ενισχύσουμε το δημόσιο σχολείο και το δημόσιο πανεπιστήμιο. Βεβαίως. Ότι πρέπει να κάνουμε κάποιες αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στο κράτος . Ότι πρέπει να ξαναδούμε κάποιες καθυστερήσεις και αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που πρέπει να υπάρξουν στη Δικαιοσύνη . Ποιος θα διαφωνήσει με όλα αυτά, αυτά είναι τα αυτονόητα που πρέπει να γίνουν εκείνο που επισημάναμε την ιδεολογική διαφορά μας με την κυβερνητική πρόταση είναι όχι αυτά τα αυτονόητα και τα δεδομένα που πρέπει να κάνουμε και είναι θέμα αλλαγών που πρέπει να γίνουν για να πετύχουν και τις αλλαγές αυτέ τις λέμε όλοι και πρέπει να βοηθήσουμε όλοι, αλλά υπάρχουν ιδεολογικά ζητήματα, πολιτικά ζητήματα στρατηγικής στα οποία εδράζεται η διαφωνία μας».

«Η έκθεση Πισσαρίδη λεει ότι χρειαζόμαστε ένα άλλο φορολογικό σύστημα, συμφωνούμε, δεν λεει ποιο και εδώ τίθεται ένα ζήτημα θα μιλήσουμε για αύξηση του κατά κεφαλήν ΑΕΠ όπως λεει η έκθεση Πισσαρίδη ή θα μιλήσουμε για αύξηση του κατά κεφαλήν ΑΕΠ αλλά που να αφορά όλους τους πολίτες με ανακατανομή του οφέλους της ανάπτυξης μέσα από ένα φορολογικό σύστημα προοδευτικό που θα φορολογεί το μεγάλο πλούτο. Σε αυτό δεν απαντάει. Δεύτερο ζήτημα, δεν προβλέπονται υψηλές δημόσιες επενδύσεις για τα δημόσια νοσοκομεία ούτε για την αναβάθμιση του συστήματος πολιτικής προστασίας. Είναι δυνατόν να μη μιλήσουμε για τις αναγκαίες μεγάλες δημόσιες επενδύσεις για την αναγέννηση του ΕΣΥ; Τρίτο ζήτημα, θέμα εργασίας. Η έκθεση προβλέπει μέσα απελευθέρωση απολύσεων ουσιαστικά και ελαστικοποίηση του ωραρίου για να μειωθεί το κόστος των υπερωριών. Διαφωνώ, δεν είναι αυτή η προτεραιότητα για το χώρο της εργασίας τη στιγμή που πρέπει να μιλήσουμε για προετοιμασία του ανθρώπινου δυναμικού για να προσαρμοστεί στην ψηφιακή εποχή και νέα ρύθμιση, όχι απορύθμιση, των εργασιακών σχέσεων. Και βεβαίως είναι το θέμα και σε ποιους απευθύνεσαι. Θα γίνει η ανάπτυξη, την ανάπτυξη θα την κάνουν λίγοι ή πολλοί; Θελουμε τις μεγάλες επιχειρήσεις, θέλουμε και τις μικρομεσαίες; Δεν απαντάει η έκθεση, να λοιπόν η κριτική μας που είναι συγκεκριμένη και δεν φτάνουμε μόνο στην κριτική έχουμε καταθέσει 35 σελίδες έχουμε δημοσιοποιήσει κείμενο εναλλακτικού προοδευτικού δρόμου», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα