Πρώτη φορά η Ελβετία γίνεται… εισαγωγέας τυριών

Η Ελβετία θα εισάγει περισσότερα τυριά από όσα εξάγει φέτος για πρώτη φορά, σύμφωνα με τον επικεφαλής του γαλακτοκομικού συνδέσμου της χώρας.

Το άνοιγμα της ελβετικής αγοράς γάλακτος έχει πιέσει τους εγχώριους παραγωγούς τα τελευταία χρόνια, ωθώντας ορισμένους να τα παρατήσουν, δήλωσε ο Μπορίς Μπορέ στην εφημερίδα Le Temps της Γενεύης.

Ο Μπορέ είπε ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα για να διασφαλιστεί ότι η Ελβετία – διάσημη παγκοσμίως για τις υψηλής ποιότητας ποικιλίες τυριού όπως το Gruyère και το Emmentaler – μπορεί να συνεχίσει να παράγει για τον δικό της πληθυσμό.

«Αν όχι, τότε θα καταλήξουμε να εισάγουμε (τυρί), κάτι που θα ήταν παράλογο οικονομικά, κοινωνικά και οικολογικά», φέρεται να είπε, μεταδίδει το Bloomberg.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα