Πρωθυπουργός του Πακιστάν: Η επίθεση στο ξενοδοχείο στην Γκουαντάρ είχε στόχο να «σαμποτάρει» την ευημερία της χώρας

Η επίθεση σε πολυτελές ξενοδοχείο στην πόλη Γκουαντάρ, στο νοτιοδυτικό Πακιστάν, στην οποία η Κίνα έχει κατασκευάσει λιμένα βαθέων υδάτων στο πλαίσιο ευρέος προγράμματος διμερών επενδύσεων, είχε στόχο να “σαμποτάρει τα οικονομικά σχέδια και την ευημερία” του Πακιστάν, δήλωσε σήμερα ο Πακιστανός πρωθυπουργός Ίμραν Χαν.κ

Η επίθεση σε πολυτελές ξενοδοχείο στην πόλη Γκουαντάρ, στο νοτιοδυτικό Πακιστάν, στην οποία η Κίνα έχει κατασκευάσει λιμένα βαθέων υδάτων στο πλαίσιο ευρέος προγράμματος διμερών επενδύσεων, είχε στόχο να “σαμποτάρει τα οικονομικά σχέδια και την ευημερία” του Πακιστάν, δήλωσε σήμερα ο Πακιστανός πρωθυπουργός Ίμραν Χαν. “Οι τέσσερις επιτιθέμενοι σκοτώθηκαν και οι δυνάμεις ασφαλείας έθεσαν τελείως υπό τον έλεγχό τους το κτίριο”, δήλωσε ένας αστυνομικός της Γκουαντάρ, το οποίο επιβεβαίωσε και πηγή των δυνάμεων ασφαλείας του Ισλαμαμπάντ.

Χθες Σάββατο, ο πακιστανικός στρατός ανακοίνωσε τον θάνατο ενός φρουρού που αντιστάθηκε στους δράστες της επίθεσης, οι οποίοι εισέβαλαν στο ξενοδοχείο. Ο αστυνομικός της Γκουαντάρ Μοχάμαντ Άσλαμ γνωστοποίησε επίσης ότι τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν, διευκρινίζοντας ότι όλοι εργάζονταν στο ξενοδοχείο. Η επίθεση αυτή τερματίστηκε έπειτα από μάχη κάποιων ωρών μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας του Πακιστάν και των ενόπλων που εισέβαλαν στο πεντάστερο ξενοδοχείο Pearl Continental της Γκουαντάρ, μετά τον θάνατο και των τεσσάρων δραστών από τα πυρά των δυνάμεων ασφαλείας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Νέα