

Πάνω από 600 ιδιοκτήτες εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων που έχουν έρθει από τη γειτονική χώρα έχουν ειδοποιηθεί από τα Τελωνεία όλης της χώρας.
Μια υπόθεση που έχει ρίζες στη Βουλγαρία αποκάλυψαν οι Τελωνειακές Αρχές και τώρα καλούν τους νόμιμους ιδιοκτήτες των εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων για να πληρώσουν τα… σπασμένα!
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newauto.gr ένας τυχαίος έλεγχος από τελωνειακό υπάλληλο στάθηκε η αφορμή για να αποκαλυφθεί ότι είναι «φάντασμα» ο Βούλγαρος έμπορος από τον οποίο έχουν προμηθευτεί μεταχειρισμένα αυτοκίνητα πάνω από 600 Έλληνες καταναλωτές.
Όπως είναι εύκολο να αντιληφθεί σήμανε συναγερμός σε όλα τα Τελωνεία τις χώρας με τα στελέχη τους να αναζητούν τιμολόγια από τον συγκεκριμένο Βούλγαρο έμπορο μεταχειρισμένων ΙΧ «φάντασμα» ώστε να καλεστούν οι ιδιοκτήτες των οχημάτων και να πληρώσουν τον ΦΠΑ που κανείς δεν γνωρίζει αν έχει αποδοθεί.
Οι ιδιοκτήτες των 600 εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων θα πρέπει να καταβάλλουν από 300 ευρώ μέχρι και 6.000 ευρώ για τον χαμένο ΦΠΑ όπως ορίζει η σχετική νομοθεσία σε περίπτωση που ο έμπορος από όπου προέρχονται τα αυτοκίνητα δεν υπάρχει στο φορολογικό σύστημα της Βουλγαρίας ή κάποιας άλλης χώρας.
Οι ιδιοκτήτες των εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων αντιδρούν στο κάλεσμα των Τελωνειακών Αρχών αλλά η συντριπτική πλειοψηφία στο τέλος πληρώνει τα πρόστιμα ώστε να μπορεί να έχει την κυριότητα του οχήματος καθώς σε διαφορετική περίπτωση το Τελωνείο μέχρι να ξεκαθαρίσει η υπόθεση στα δικαστήρια απαγορεύει στους ιδιοκτήτες να προβούν σε οποιαδήποτε μεταβολής της ιδιοκτησιακής κατάστασης του οχήματος.
Οι Αρχές εκτιμούν πως θα ανακαλύψουν και άλλα τιμολόγια εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων από τον Βούλγαρο έμπορο «φάντασμα» και θα μακρύνει η λίστα των Ελλήνων καταναλωτών οι οποίοι θα πληρώσουν τον ΦΠΑ ώστε να γλιτώσουν από περαιτέρω μπλεξίματα.
Άλλωστε όπως επισημαίνουν στελέχη από τις Τελωνειακές Αρχές στο Newauto.gr: «Οι ιδιοκτήτες που έχουν εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα που προέρχονται από την Βουλγαρία και τον έμπορο «φάντασμα» θέλουν να ξεμπερδεύουν γρήγορα με τις Αρχές και πληρώνουν σχετικά εύκολα. Άλλωστε το κόστος του ΦΠΑ που καταβάλλουν τις περισσότερες φορές είναι μικρότερο ή ίσο με το κόστος ενός δικηγόρου που θα πρέπει να δαπανήσουν για να οδηγηθεί η υπόθεση στις δικαστικές αίθουσες με αβέβαιο το αποτέλεσμα. Παράλληλα οι ιδιοκτήτες των εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων από την Βουλγαρία μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση δεν μπορούν να μεταβιβάσουν σε κανέναν το επίμαχο όχημα…»
Σχετικά Νέα
ΔΙΜΕΑ: Πρόστιμα συνολικού ύψους 98.000 ευρώ για απομιμητικά προϊόντα
Πρόστιμα συνολικού ύψους 98.000 ευρώ επιβλήθηκαν από στελέχη της ΔΙΜΕΑ μετά από τους ελέγχους.
To Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε αντισυνταγματική τη δυνατότητα της ΑΑΔΕ για αναστολής χρήσης ΑΦΜ λόγω φοροδιαφυγής
«Φρένο» στη δυνατότητα της ΑAΔΕ να αναστέλλει ή να απενεργοποιεί, με βάση νόμο του.
Θεσσαλονίκη: Ομάδα ανηλίκων γρονθοκόπησε δεκαπεντάχρονο- Συνελήφθησαν οι γονείς τους
Από τις άμεσες ενέργειες και αναζητήσεις αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., βραδινές ώρες χθες (11-05-2025),.
ΗΠΑ: Μείωση 30%-80% στις τιμές συνταγογραφούμενων φαρμάκων
Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε χθες Κυριακή πως σήμερα θα υπογράψει εκτελεστικό διάταγμα με σκοπό.