

Εντός της εβδομάδας η ΑΑΔΕ θα αρχίσει να στέλνει email σε όλους όσοι χρωστούν στη φορολογική διοίκηση. Στόχος, να ενταχθούν στη ρύθμιση όσο το δυνατόν περισσότεροι φορολογούμενοι καθώς τα στοιχεία δείχνουν ότι ο ρυθμός υποβολής των αιτήσεων ένταξης στη ρύθμιση δεν έχει ανεβάσει ακόμα στροφές.
Το γεγονός αυτό προβληματίζει το οικονομικό επιτελείο, το οποίο σκέφτεται το ενδεχόμενο της παράτασης της προθεσμίας η οποία λήγει κανονικά στις 30 Σεπτεμβρίου. Με τους λογιστές να πιέζουν για παράταση, οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν λίγο πριν από την εκπνοή της προθεσμίας.
Από χθες πάντως λειτουργεί πλήρως η ηλεκτρονική πλατφόρμα των 120 δόσεων για τις οφειλές προς την εφορία. Αυτό σημαίνει ότι όσοι είχαν ήδη ενταχθεί στη ρύθμιση πριν γίνουν οι βελτιώσεις (μείωση ελάχιστης δόσης και τόκου, μπόνους προκαταβολής) έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν νέα αίτηση προκειμένου να εξοφλήσουν τις οφειλές τους σε περισσότερες και μικρότερες δόσεις σε σχέση με την αρχική ρύθμιση.
Σχετικά Νέα
Η ΕΚΤ αναμένεται να μειώσει εκ νέου τα επιτόκια έναντι στην εμπορική αναταραχή
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αναμένεται να μειώσει τα επιτόκια για έβδομη φορά μέσα σε ένα χρόνο.
Ο Τραμπ απέρριψε σχέδιο για βομβαρδισμούς πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ φέρεται να απέρριψε σχέδιο για αεροπορικούς βομβαρδισμούς του.
ΗΠΑ: Κώδωνας κινδύνου από τη Fed – Νέα πτώση στα χρηματιστήρια
Η οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ θα πληγεί και οι τιμές θα αυξηθούν για τους.
Κλείνει πρεσβείες ο Τραμπ – Πρόταση για «λουκέτο» και στο προξενείο της Θεσσαλονίκης
Επεκτείνεται το σχέδιο Τραμπ για το κλείσιμο πρεσβειών και προξενείων. Η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ εξετάζει.