Προπύλαια: Σε ασφυκτικό κλοιό των ΜΑΤ η συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Δ. Κουφοντίνα

Σε κάτι παραπάνω από ασφυκτικό κλοιό βρέθηκαν οι διαδηλωτές που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα αλληλεγγύης στον απεργό πείνας (από 8/1) Δημήτρη Κουφοντίνα, στα Προπύλαια. Οπως μαρτυρά και η φωτογραφία (από τον @ChristofakisN), τα ΜΑΤ σχημάτισαν ένα «Π» γύρω από τους διαδηλωτές, απαγορεύοντας οποιαδήποτε μετακίνηση.

Υπενθυμίζεται πως ο 63χρονος Δημήτρης Κουφοντίνας μεταφέρθηκε χωρίς προειδοποίηση από τις αγροτικές φυλακές του Βόλου στις φυλακές Δομοκού, και έχει ξεκινήσει απεργία πείνας από τις 8/1. Σύμφωνα μετην ΕφΣυν, ο Δημήτρης Κουφοντίνας έχει μεταφερθεί πλέον σε κελί απομόνωσης στις φυλακές Δομοκού με το πρόσχημα πως πρόκειται για θάλαμο νοσηλείας. «Πρόκειται για ένα κελί όπου ο κρατούμενος παραμένει απομονωμένος 24ώρες το 24ώρο και ενώ τη δεδομένη στιγμή δεν έχει καν τη δυνατότητα λόγω της φοβερής εξάντλησης του να ζητήσει ακόμα και ένα ποτήρι νερό», όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά.

 

Σημειώνεται ότι η αστυνομική παρουσία στην περιοχή των Προπυλαίων ήταν εμφανής από νωρίς, ενώ κλειστός από τις 16:00 ήταν ο σταθμός του μετρό ” Πανεπιστήμιο” με εντολή της ΕΛΑΣ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα