Προκλητικός Κ. Βελόπουλος – Απαντά με νεύρα για τα «χειρόγραφα του Ιησού»

Ο Κυριάκος Βελόπουλος, πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης αν και καλεσμένος στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», που παρουσιάζουν οι δημοσιογράφοι Ιορδάνης Χασαπόπουλος και η Ανθή Βούλγαρη, ήταν ιδιαίτερα προκλητικός όταν του επισημάνθηκε ότι πουλούσε χειρόγραφα του Ιησού.

Συγκεκριμένα, δεν έκρυψε τον εκνευρισμό του, όταν η κ. Βούλγαρη παρατήρησε ότι «και εσείς πουλούσατε χειρόγραφα του Ιησού» όταν εκείνος υποστήριξε πως «δεν έχω εργαλειοποιήσει ποτέ την πίστη μου».

Στο άκουσμα αυτής της παρατήρησης ο Κυριάκος Βελόπουλος αρχικά χαρακτήρισε «αγενή» και «συνήγορο του Μητσοτάκη» την δημοσιογράφο λέγοντας της «επειδή δεν ξέρετε πολλά πράγματα, ανατρέξτε στο λήμμα Μανιάκι και δείτε αν υπάρχουν ή δεν υπάρχουν».

Ο Κυριάκος Βελόπουλος επέμεινε, δε, στον ισχυρισμό του ότι δεν έχει εργαλειοποιήσει ποτέ την πίστη του και την Ορθοδοξία με το επιχείρημα ότι «κι εγώ πηγαίνω στο Άγιο Όρος και σε εκκλησία αλλά δεν βγάζω φωτογραφίες».

«Γιατί είναι κακό να πάει κάποιος στην Ανάσταση και να βγάλει μια φωτογραφία;» ρωτήθηκε ο Κυριάκος Βελόπουλος και επέμεινε «επειδή εργαλειοποιείς την πίστη σου. Και επειδή είμαι πιστός δεν το κάνω ποτέ».

Δείχνοντας εκ νέου την ενόχλησή του καθώς στη συζήτηση έγινε νέα αναφορά στα «χειρόγραφα του Ιησού» τα οποία παρουσίαζε στο παρελθόν στις εκπομπές του, ο Κυριάκος Βελόπουλος επέμεινε να μιλάει με προκλητικό τρόπο για την Ανθή Βούλγαρη λέγοντας «είστε αγενής, συνέβη σήμερα, όχι γενικά τυχαία».

«Γιατι είναι κακό να προσκυνήσει κάποιος μια εικόνα και δεν κακό να πουλά χειρόγραφα του Ιησού;» επέμεινε η Ανθή Βούλγαρη με τον Κυριάκο Βελόπουλο να απαντά «δεν είπα αυτό. Να τις ανεβάζεις στο Instagram είναι το ίδιο; Αν είναι έτσι να το κάνεις και στην τουαλέτα σου».

Ο ίδιος ισχυρίστηκε, μάλιστα, ότι «δεν πούλησα κανένα χειρόγραφο» . Μαλιστα, ειρωνεύθηκε την δημοσιογράφο με την ατάκα «δεν ξέρω τι σχολή βγάλατε» και προσθέτοντας «τι κάνατε το 2013 κυρία Βούλγαρη; Εγώ παρουσίαζα αυτό που είναι στη μονη Διονυσίου».

Ο Κυριάκος Βελόπουλος διακήρυξε, τέλος, ότι «αυτό που έκανα θα συνεχίσω να το κάνω, να παρουσιάζω προϊόντα, γιατί είναι η δουλειά μου. Θα ρωτήσετε τον κ. Μητσοτάκη και τον κ. Ανδρουλάκη που βρήκαν τα εκατομμύρια τους;».