Προκλητική η Άγκυρα: Η Ελλάδα δεν είναι ειλικρινής, θα ασκήσουμε τα δικαιώματά μας

Προκλητική ανακοίνωση εξέδωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών για τις έρευνες του ερευνητικού Orus Reis εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση: «Όπως είναι γνωστό, η σεισμική ερευνητική δραστηριότητα που είχε προγραμματιστεί για τον περασμένο Ιούλιο τέθηκε σε αναστολή μετά από εντολή του Προέδρου μας».

Μάλιστα, η Άγκυρα κάνει λόγο για «χειρονομία καλής θέλησης, την οποία κάναμε κατόπιν αιτήματος της Γερμανίας και της ΕΕ για να δοθεί μια ευκαιρία στη διπλωματία και να υπάρξει διάλογος».

«Η Ελλάδα έχει δείξει ότι δεν είναι ειλικρινής», συνεχίζει το τουρκικό ΥΠΕΞ ενώ κάνει λόγο για «παράνομη συμφωνία που συνήψε η Αθήνα με το Κάιρο στις 6 Αυγούστου 2020».

«Με αυτήν τη συμφωνία, παραβιάστηκε η υφαλοκρηπίδα της χώρας μας και της Λιβύης στην Ανατολική Μεσόγειο. Λόγω αυτής της εξέλιξης, το πλοίο Oruc Reis ξεκίνησε την προγραμματισμένη σεισμική ερευνητική δραστηριότητα από σήμερα», σημειώνεται.

«Στην Μεσόγειο θα απογοητευτούν όσοι συμπεριφέρονται με την λογική πως όλα είναι δικά τους», ανέφερε ακόμη.

Ακόμη, η Άγκυρα αναφέρει πως «δεν υπάρχει νομική βάση για την Ελλάδα να αντιταχθεί στη δραστηριότητά μας» και επιμένει πως θα «ασκήσoυμε τα δικαιώματά μας στη Μεσόγειο».

Τέλος, αναφέρει πως:

«Η στρατιωτική μας παρουσία στην περιοχή δεν στοχεύει να προκαλέσει κλιμάκωση και αποσκοπεί αποκλειστικά στην άσκηση του δικαιώματος για νόμιμη άμυνα εφόσον κριθεί απαραίτητο».

Σχετικά Νέα