

Από χθες το βράδυ η Αστυνομία Ειδικών Επιχειρήσεων της Τουρκίας ανέλαβε καθήκοντα στα ελληνοτουρκικά σύνορα, ανέφερε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού σε σημερινές του δηλώσεις από την πόλη Έλαζιγ, η οποία επλήγη στις 24 Ιανουαρίου από καταστροφικό σεισμό. Ο κ. Σοϊλού αναφέρθηκε στα μέτρα της τουρκικής κυβέρνησης, αλλά και στο μεταναστευτικό, με αιχμή την Ελλάδα, υποστηρίζοντας ότι οι Τούρκοι αστυνομικοί τερμάτισαν τις απωθήσεις μεταναστών από την ελληνική πλευρά.
Ο Τούρκος υπουργός είπε ότι «οι μάσκες έπεσαν», προσθέτοντας πως «αποκαλύφθηκε πόσο αδίστακτοι είναι αυτοί που δημαγωγούν υπέρ του δήθεν ανθρωπισμού».
Ισχυρίστηκε ότι περισσότεροι από 143.000 πρόσφυγες αναχώρησαν από την Τουρκία περνώντας στην Ελλάδα, ωστόσο στη συνέχεια είπε: «Πόσοι ξένοι βρίσκονται στη χώρα του Μητσοτάκη, ξέρετε; Συνολικά 115.000 ξένοι για τους οποίους πήρε 10 φορές τα χρήματά τα οποία τους αναλογούν. Από αυτούς οι 40.000 και κάτι είναι στα νησιά και οι 70.000 και κάτι στην ηπειρωτική Ελλάδα. Εμείς έχουμε 4 εκατομμύρια πρόσφυγες. Όταν κάποιος μιλάει ας κοιτάει πρώτα τον εαυτό του. Ας κοιτάει τι βάρος κρατάει ο ίδιος. Έχουν παραβιάσει πλήρως τις διαδικασίες που έθεσε η Ευρωπαϊκή Ένωση για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες καθώς και τη Συνθήκη της Γενεύης», υποστήριξε.
Πρόσθεσε ακόμα ότι «αυτό είναι μόνο η αρχή. Κοιτάξτε, εμείς πέρυσι πιάσαμε 451.000 παράτυπους μετανάστες. Τώρα ο καιρός είναι ζεστός. Όσο πάει και ζεσταίνει. Στον Έβρο, με την Ελλάδα μάς χωρίζει μία συνοριακή γραμμή πάνω από 200 χιλιόμετρα. Δυστυχώς φέτος στα Βαλκάνια υπήρξε ανομβρία. Σε κάποια μέρη (του Έβρου) η στάθμη από τη βροχή έπεσε στα 40 με 45 εκατοστά. Αυτό τι σημαίνει; Ότι με τα πόδια σας εύκολα μπορείτε να περάσετε. Ο Μητσοτάκης δεν έχει την ικανότητα να τους συγκρατήσει στα σύνορα. Να δείτε τι έχει να γίνει μετά. Δεν είναι μόνο ό,τι έχει γίνει μέχρι τώρα, αλλά και τι θα γίνει μετά».
Σχετικά Νέα
Ο Μακρόν καταδίκασε τις δράσεις της κυβέρνησης Νετανιάχου στη Λωρίδα της Γάζας
Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης, καταδίκασε με τον.
Νιγηρία: Νεκροί τέσσερις στρατιώτες από επίθεση τζιχαντιστών
Τουλάχιστον τέσσερις στρατιώτες σκοτώθηκαν χθες Τρίτη κατά τη διάρκεια επίθεσης τζιχαντιστών εναντίον στρατιωτικής βάσης.
Ινδία: Τουλάχιστον 21 νεκροί από κατανάλωση νοθευμένων αλκοολούχων ποτών
Τουλάχιστον 21 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 10 εισήχθησαν σε νοσοκομεία στο.
Συμβούλιο Ασφαλείας ΟΗΕ: «Θα αναλάβετε δράση για να αποτρέψετε τη γενοκτονία στη Γάζα;»
«Θα αναλάβετε δράση με αποφασιστικό τρόπο για να αποτρέψετε τη γενοκτονία στη Γάζα;», ήταν.