Προκλητική ανακοίνωση του ΥΠΕΞ της Τουρκίας: Η Ελλάδα προχώρα σε βήματα κλιμάκωσης

Το άσπρο-μαύρο προσπαθούν να κάνουν οι Τούρκοι για την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο, κατηγορώντας την Ελλάδα για την κλιμάκωση της έντασης και φτάνοντας, μάλιστα, στο σημείο να αναρτούν φωτογραφίες από την πρόσφατη επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας στο Καστελλόριζο.

Σε κείμενο του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας με τίτλο “Βήματα κλιμάκωσης από την Ελλάδα στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο από τις 12 Σεπτεμβρίου” σημειώνεται ότι το Ορούτς Ρέις επέστρεψε στην Αττάλεια για συντήρηση μαζί με τα πλοία που το συνόδευαν για να του παρέχουν προστασία.

“Αμέσως μετά την επιστροφή του Ορούτς Ρέις η Ελλάδα ανέπτυξε ναυτικές μονάδες στο Καστελλόριζο στις 13 Σεπτεμβρίου, ενώ διαφορετικές μονάδες παραμένουν στο νησί από τότε”, σημειώνεται στο κείμενο το οποίο έχει και φωτογραφία από την επίσκεψη της ΠτΔ στο Καστελλόριζο.

Προκλητική ανακοίνωση του ΥΠΕΞ της Τουρκίας: Η Ελλάδα προχώρα σε βήματα κλιμάκωσης
Σημειώνουν επίσης ότι “μεταξύ 14 και 18 Σεπτεμβρίου η Ελλάδα και οι ΗΠΑ πραγματοποίησαν κοινές στρατιωτικές ασκήσεις στη Δυτική Θράκη όπου ζει η Τουρκική μειονότητα”.

“Η Ελλάδα, για ακόμη μια φορά, άρχισε να προσδίδει στρατιωτικό χαρακτήρα στην κατάσταση της ανατολικής Μεσογείου, εκδίδοντας άλλη μία ΝΟΤΑΜ για στρατιωτικές ασκήσεις μεταξύ 13 και 18 Οκτωβρίου 2020, καλύπτοντας την περιοχή και το χρονοδιάγραμμα της δραστηριότητας του Ορούτς Ρέις που λάμβανε χώρα μεταξύ 12 και 22 Οκτωβρίου 2020. Επιπλέον, έχει μεταδοθεί ότι η Ελλάδα σχεδιάζει να αποκτήσει μη επανδρωμένα αεροσκάφη από το Ισραήλ για να στείλει στην περιοχή.

Είναι τώρα εμφανές ότι η Ελλάδα είναι αυτή που κλιμακώνει την κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο. Οι εξελίξεις αυτές φανερώνουν τα απώτερα κίνητρα της Ελλάδας την παραμονή των διερευνητικών επαφών”, καταλήγει το non paper.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα