Πρόκληση Ακάρ και στα ελληνικά: Η Ελλάδα να μη γίνει μεζές – Χειραγωγείται

Στην τακτική των προκλήσεων επέστρεψε, όπως φαίνεται, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος σε μήνυμά του κάλεσε την Ελλάδα «να μη γίνει μεζές στην προσπάθεια – επιχείρηση του Μακρόν, που αποσκοπεί στο να αποκαταστήσει την εικόνα του στο εσωτερικό της Γαλλίας».

Σε συνέντευξή του στο τουρκικό πρακτορείο Anadolu, απόσπασμα της οποίας αναρτήθηκε στο Twitter με ελληνικούς υπότιτλους, ο Τούρκος υπουργός κάνει λόγο για «χειραγώγηση» της Αθήνας από τον Εμανουέλ Μακρόν και κατηγορεί για ακόμη μια φορά της χώρα μας για προκλήσεις.

«Αυτό που εμείς πιστεύουμε είναι ότι ούτε η τεταμένη ατμόσφαιρα, ούτε η υποδαύλιση αλλά ούτε και η προβοκάτσια δεν θα ωφελήσει κανέναν. Κυρίως δεν θα ωφελήσει την Ελλάδα. Αυτό καθίσταται σαφές. Εδώ υπάρχει, όπως θα διαπιστώσετε κι εσείς, μια προβοκατόρικη προσέγγιση του θέματος με επικεφαλής και πρωτεργάτη τον Εμανουέλ Μακρόν. Διακρίνουμε σε αυτή μια προκλητικότητα. Σε κάθε περίπτωση η Ελλάδα υποκινείται κατά κάποιο τρόπο, η Ελλάδα χειραγωγείται, ενθαρρύνεται να εξοπλιστεί και οδηγείται σε πρακτικές που στερούνται ουσιαστικού σχεδιασμού. Το τελευταίο δεκαπενθήμερο πραγματοποιήθηκαν τέσσερις μεγάλες στρατιωτικές ασκήσεις από ξηρά, θάλασσα και αέρα με συμμετοχή πολυεθνικών δυνάμεων. Αν δεν συνιστούν πρόκληση όλα αυτά τότε τι είναι;» διερωτήθηκε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.

Και συμπληρώνει:

«Ο κ. Μακρόν, επειδή καταλαβαίνει ότι χάνει τη στήριξη της γαλλικής κοινωνίας, προσπαθεί σε μια απέλπιδα κίνηση να κουκουλώσει τα λάθη του με τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει επί του θέματος και τη ρητορική που υιοθετεί. Η ευχή μας εν προκειμένω είναι οι Έλληνες γείτονές μας να μην παρασύρονται από τις υποκινήσεις των Γάλλων με αρχηγό τον Μακρόν, να μην δέχονται αυτές, να δουν την πραγματικότητα. Η Ελλάδα δεν πρέπει να γίνει μεζές (υποχείριο) με αυτό τον τρόπο στις επιχειρήσεις διάσωσης του Μακρόν, που αποσκοπούν αποκλειστικά στην προσωπική του αποκατάσταση».

Σχετικά Νέα