Προκαλεί ο πρόεδρος της Κροατίας: Ο Κατσούρης πέθανε γιατί δεν ζήτησε ιατρική βοήθεια – Δεν ήθελε να πάει φυλακή

Προκλητικός εμφανίστηκε για άλλη μια φορά σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Κροατίας, Ζόραν Μιλάνοβιτς, αναφορικά με τα θλιβερά επεισόδια της 7ης Αυγούστου έξω από το OPAP Arena όπου κατέληξαν στη δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη.

Ούτε λίγο, ούτε πολύ ο Μιλάνοβιτς ισχυρίστηκε πως ο άτυχος οπαδός της ΑΕΚ έχασε τη ζωή του επειδή δεν ζήτησε ιατρική βοήθεια και αναρωτήθηκε για το πώς δεν συνελήφθη κανένας Έλληνας.

«Πώς είναι δυνατόν αυτό; Είναι το κράτος δικαίου; Δηλαδή κανένας Έλληνας. Αυτοί έφυγαν και οι Κροάτες έμειναν εκεί. Επτά άνθρωποι τραυματίστηκαν – αυτοί οι Κροάτες χούλιγκαν. Αυτοί είναι κάποιου είδους ανθρώπινα σώματα. Αυτό δεν είναι βιομάζα», είπε.

«Ένας Έλληνας έχασε τη ζωή του. Προφανώς επειδή αρνήθηκε την απαραίτητη βοήθεια που θα λάμβανε, αλλά δεν την ήθελε γιατί φοβόταν μήπως καταλήξει στη φυλακή και ο άνθρωπος αιμορραγούσε μέχρι θανάτου. Ποιος τον τραυμάτισε; Δεν έχουμε ιδέα», πρόσθεσε.

Παράλληλα, σημείωσε ότι οι οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στις ελληνικές φυλακές αντιμετωπίζουν «προβλήματα που αφορούν την ύπαρξή τους», συμπεριλαμβανομένης της έλλειψης πόσιμου νερού, γι’ αυτό και απηύθυνε έκκληση στον πρωθυπουργό να βοηθήσει τους φυλακισμένους Κροάτες, διότι η κυβέρνηση μπορεί να κάνει «πολλά περισσότερα».

Για περισσότερο από ένα μήνα, 105 μέλη της οπαδικής ομάδας BBB βρίσκονται σε ελληνικές φυλακές μετά τον θάνατο ενός οπαδού της εν λόγω αθηναϊκής ποδοσφαιρικής ομάδας σε συγκρούσεις με οπαδούς της ΑΕΚ.

Θεωρώ ότι αυτά που άκουσα είναι αληθινά. Και πιστεύω και γνωρίζω ότι η κροατική κυβέρνηση μπορεί να κάνει πολύ περισσότερα. Στις ελληνικές φυλακές, λένε όλοι, δεν υπάρχει πόσιμο νερό. Η Ευρώπη στον 21ο αιώνα… Το νερό από τις βρύσες δεν μπορεί να πιει κανείς», είπε.