Πρώην συνεργάτης του Χρήστου Γιαλιά που δολοφονήθηκε στη Μάνδρα: «Μου είπε “είμαι μπλεγμένος”, “τα έχω κάνει σκατά”»

Ο πρώην συνεργάτης του Χρήστου Γιαλιά, με τον οποίο ο αγρίως δολοφονημένος επιχειρηματίας φέρεται να είχε αντιδικία στο παρελθόν, υποστηρίζει ότι ο νεκρός τού είχε εκμυστηρευθεί πως ήταν «μπλεγμένος».

Μιλώντας στον Alpha ο πρώην συνεργάτης του Χρήστου Γιαλιά, ανέφερε: «Ήμασταν αδέλφια. Ήταν συνέταιρός μου. Τι να σας πω, αφήστε και εγώ είμαι σε μαύρα χάλια. Για μένα στη ζωή δεν παίζουν ρόλο τα χρηματικά ποσά, παίζουν οι ζωές. Αυτή είναι η αρχή μου από τον πατέρα μου.

Είχαμε έναν χρόνο να μιλήσουμε, όταν είχα πάει σπίτι του μήπως τα βρούμε. Εγώ δεν είχα χρήματα, είχα φύγει από την εταιρεία, εγχειρισμένος με την καρδιά μου, είχα πάθει ανακοπή. Το 2020 τον Μάιο. Μου είπε ότι είναι μπλεγμένος, ότι τα “έχω κάνει σκατά”».

Αλέξης Κούγιας: Δεν ήταν τοκογλύφος, έμπορος όπλων ή ναρκωτικών
«Δεν ήταν τοκογλύφος, έμπορος ναρκωτικών ή όπλων», ξεκαθάρισε ο Αλέξης Κούγιας για τον δολοφονημένο επιχειρηματία Χρήστο Γιαλιά, ο οποίος εκτελέστηκε με μαφιόζικο τρόπο στη Μάνδρα το βράδυ της Τετάρτης.

Ο ποινικολόγος, ο οποίος δήλωσε «νομικός σύμβουλος του επιχειρηματία Χρήστου Γιαλιά τα τελευταία 20 χρόνια σε όλες τις επιχειρηματικές του επιλογές», ξεκαθάρισε ότι έχει εντολή από την οικογένεια του νεκρού να στραφεί νομικά εναντίον όποιου αναφέρεται σε παράνομες δραστηριότητες. «Έχω λάβει εντολή να μηνύσω και να ενάγω οποιονδήποτε ψευδώς ισχυρίζεται αυτά που ισχυρίζεται», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Κούγιας.

«Μπορώ να σας πω, επίσης, ότι ο Χρήστος Γιαλιάς, εκτός μιας αντιδικίας οικονομικού αντικειμένου που είχε κερδίσει σε όλες τις αίθουσες –είχαν εκδοθεί δύο απαλλακτικά βουλεύματα–, δεν είχε αντιδικία με κανέναν, γι’ αυτό και κυκλοφορούσε μόνος του. Προστασία είχε στο σπίτι του, γιατί ήταν θύμα ληστείας, όπως είχε πέσει και θύμα κλοπής η σύντροφός του».

Ο ποινικολόγος αναφέρθηκε ακόμα στη σύσκεψη, στην οποία προχώρησε η οικογένεια του Χρήστου Γιαλιά μετά τον θάνατό του, λέγοντας: «Στη σύσκεψη που έγινε εδώ συμμετείχαν τα τρία παιδιά του, που θα είναι οι συνεχιστές των εταιρειών, και η σύντροφός του. Απόφαση της οικογένειας είναι να στραφεί κατά οποιουδήποτε προκάλεσε τον φριχτό του θάνατο. Ο Χρήστος Γιαλιάς είχε μόνο φίλους. Στις επιχειρήσεις του εργάζονται 1.000 άνθρωποι. Βλέπετε τον κολοσσό των εταιρειών. Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι θα συνεργαστώ με τις διωκτικές αρχές, για να μπορέσουμε να αποκαλύψουμε ποιοι είναι αυτοί που επέφεραν το χονδροειδέστατο αποτέλεσμα.

Έγινε στην είσοδο της διαδρομής που ήταν οι εγκαταστάσεις της φάρμας “Κατερίνα”. Εδώ είναι το εργοστάσιο. Ο Χρήστος Γιαλιάς δεν είχε ποτέ συνοδεία και φάνηκε και από το ότι οι εκτελεστές του γνώριζαν και επέλεξαν το μόνο σημείο που δεν υπάρχουν κάμερες. Από εκεί μπορεί να αποκαλυφθεί ποιο ύποπτο αντικείμενο πέρασε μέσα από τη Μάνδρα.

Τουλάχιστον τα τελευταία δύο χρόνια ποτέ δεν τον είδα να συνοδεύεται. Κυκλοφορούσε με ένα μικρό αυτοκίνητο και όχι με το τζιπ του. Δεν φοβόταν, δεν είχε απειληθεί από κάποιον. Το μόνο επεισόδιο ήταν με τον πρώην συνεταίρο του, που ξεπέρασε τα όρια και επιτέθηκε εναντίον του».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα