

Πρόγραμμα δωρεάν ψυχολογικής υποστήριξης όσων κατοικούν ή φιλοξενούνται στις πληγείσες από την πυρκαγιά περιοχές σε Έβρο και Ροδόπη για την αντιμετώπιση των συναισθηματικών και ψυχολογικών συνεπειών των γεγονότων υλοποιούν φορείς ψυχικής υγείας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Ειδικοί επαγγελματίες ψυχικής υγείας της Εταιρίας Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π. Σακελλαρόπουλος, της Πανεπιστημιακής Ψυχιατρικής Κλινικής του Π.Γ.Ν.Α. και του Τομέα Ψυχικής Υγείας-Ψυχιατρικό Τμήμα και Κέντρο Ψυχικής Υγείας του νοσοκομείου Ξάνθης, «θα βρίσκονται κοντά στους κατοίκους με στόχο να παρέχουν συμβουλευτική υποστήριξη και διαχείριση του στρες και του άγχους που προκλήθηκαν από τα συμβάντα».
«Η παροχή αυτής της υποστήριξης επιδιώκει την αντιμετώπιση των προκλήσεων που προκύπτουν λόγω της τραυματικής εμπειρίας που βίωσαν οι πληγέντες. Πέρα από την άμεση παροχή βοήθειας, η πρωτοβουλία αποσκοπεί να στηρίξει τη μακροπρόθεσμη αποκατάσταση των πληγέντων κοινοτήτων» αναφέρεται σε σχετική με το πρόγραμμα ανακοίνωση της Π.Α.Μ.Θ. η οποία «δεσμεύεται να παρέχει τα απαραίτητα εργαλεία και την υποστήριξη για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που προκύπτουν από την καταστροφή».
Στο πλαίσιο της εν λόγω δράσης, η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας της Εταιρίας Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π. Σακελλαρόπουλος θα επισκεφθεί το σύνολο των πληγέντων από τις πυρκαγιές οικισμών.
Πληροφορίες για συμμετοχή στο συγκεκριμένο πρόγραμμα:
– Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π. Σακελλαρόπουλος – Λ. Δημοκρατίας και Λεονταρίδου 2, Αλεξανδρούπολη- 25510 38178 και Π. Τσαλδάρη 70 Κομοτηνή – 25310 30468.
– Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης – Τηλ: 25510 74776
– Τομέας Ψυχικής Υγείας-Ψυχιατρικό Τμήμα και Κέντρο Ψυχικής Υγείας Γ. Ν. Ξάνθης – Τηλ: 25413 51202
Σχετικά Νέα
Άρης Μουγκοπέτρος: «Kρατούσε αναμμένη κροτίδα στα χέρια του και την επιδείκνυε»
Ο δεξιοτέχνης του κλαρίνου Άρης Μουγκοπέτρος βρίσκεται στη σκηνή σε γλέντι σε χωριό της.
Σε 1,5 χρόνο ο Προαστιακός Δυτικής Αττικής – Ποιους σταθμούς θα περιλαμβάνει
Τέλη του 2026 με αρχές του 2027 θα δοθεί στην κυκλοφορία ο Προαστιακός Σιδηρόδρομος.
Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα: Πώς μπορείτε να ανακτήσετε τις πινακίδες – Πού μπορείτε να κάνετε τη διαδικασία
Σε λειτουργία είναι από τις 10 Απριλίου η ειδική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ, myCar, για.
Καιρός: Εβδομάδα «Ψυχρών Λιμνών» και απογευματινής αστάθειας
Δελτίο καιρού: Βροχές και πτώση θερμοκρασίας εν όψει, σύμφωνα με όσα αναφέρει στην πρόγνωση καιρού ο.