

Δύο εβδομάδες απέχουν οι εκλογές στην Τουρκία και η προεκλογική μάχη έχει μπει στην τελική ευθεία. Οι υποψήφιοι συνεχίζουν τις προεκλογικές τους συγκεντρώσεις, εστιάζοντας στις μεγάλες πόλεις. Την ίδια ώρα, έρχεται νέα δημοσκόπηση που δίνει προβάδισμα στον Κιλιτσντάρογλου.
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα μιλήσει το απόγευμα σε μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση στην Άγκυρα, ενώ το Σάββατο έκανε πανηγυρική εμφάνιση στην Κωνσταντινούπολη, έχοντας στο πλευρό του τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίγιεφ, αλλά και τον πρωθυπουργό της κυβέρνησης της Τρίπολης. Την Πέμπτη
Από την πλευρά της αντιπολίτευσης σήμερα η προεκλογική συγκέντρωση θα γίνει στη Σμύρνη, στο προπύργιο των κεμαλικών, όπου θα εμφανιστεί ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ο οποίος προηγείται στην τελευταία δημοσκόπηση με 49,4% έναντι 47,1% του αντιπάλου του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Η συγκεκριμένη δημοσκόπηση διεξήχθη μεταξύ 15 και 18 Απριλίου, δηλαδή πριν από την ασθένεια του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αλλά και πριν το φιλοκουρδικό κόμμα ανακοινώσει ότι στηρίζει ευθέως και καλεί τους ψηφοφόρους του να ψηφίσουν τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.
Ο Κιλιτσντάρογλου πάντως εμφανίστηκε χθες σε τηλεοπτική συνέντευξη προσπαθώντας να καθησυχάσει τόσο τους συντηρητικούς θρησκευόμενους πολίτες, όσο και τους βιομήχανους που ασχολούνται ειδικά στον τομέα της άμυνας. Είπε ότι η πίστη δεν πρέπει να γίνεται αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης. Όσο για τους βιομηχάνους είπε ότι όσοι παράγουν σε αυτή τη χώρα δεν θα υπολογίσει τις πολιτικές τους θέσεις.
πηγή:ert.gr
Σχετικά Νέα
ΗΠΑ: Καθίζηση για την καταναλωτική εμπιστοσύνη τον Απρίλιο
Οι οικονομικές προσδοκίες των καταναλωτών υποχώρησαν κατά 32% από τον Ιανουάριο, στη μεγαλύτερη τριμηνιαία.
Διχασμένοι οι Τούρκοι σεισμολόγοι μετά τα 6,2 Ρίχτερ στη Θάλασσα του Μαρμαρά
Διχασμένοι είναι οι Τούρκοι σεισμολόγοι όσον αφορά τη συνέχεια της σεισμικής συμπεριφοράς της περιοχής.
Λαγκάρντ: Σταθερή ρότα για μείωση πληθωρισμού, χωρίς πυξίδα στα επιτόκια
Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε ότι η μείωση του πληθωρισμού.
Τραμπ: Αναχώρησε για την κηδεία του Πάπα Φραγκίσκου στη Ρώμη- Το πρώτο ταξίδι της θητείας του στο εξωτερικό
O Ντόναλντ Τραμπ αναχώρησε σήμερα για τη Ρώμη, όπου θα παραστεί αύριο με τη σύζυγό του.