Προειδοποίηση ΠΟΥ: Εμβολιασμοί, αλλιώς πάνω από 2 εκ. οι θάνατοι ως τον Μάρτιο στην Ευρώπη

Οι θάνατοι στην Ευρώπη από τον Covid-19 θα φτάσουν τα 2,2 εκατομμύρια μέχρι τον Μάρτιο του 2022 με βάση τις τρέχουσες τάσεις, προειδοποίησε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, συμβουλεύοντας τις χώρες να εμβολιαστούν περισσότερο για να αποφύγουν περαιτέρω lockdown.

Ο Covid είναι πλέον η κύρια αιτία θανάτου στην Ευρώπη και ο αριθμός των αναφερόμενων καθημερινών θανάτων πλησίασε τους 4.200 την περασμένη εβδομάδα, διπλάσιο από το επίπεδο στα τέλη Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσε την Τρίτη ο ΠΟΥ. Το αθροιστικό σύνολο είναι 1,5 εκατομμύριο στην Ευρώπη.

Ο ΠΟΥ προβλέπει ότι οι μονάδες εντατικής θεραπείας σε 49 από τις 53 χώρες της περιοχής θα έχουν υψηλή ή ακραία πίεση από τώρα έως τις αρχές Μαρτίου.

Το ξέσπασμα των κρουσμάτων κορονοϊού επιταχύνθηκε στην Ευρώπη τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς οι χαμηλότερες θερμοκρασίες οδηγούν σε περισσότερες κοινωνικές συναναστροφές σε κλειστούς χώρους, ενώ παράλληλα πολλές χώρες έχουν χαλαρώσει τους περιορισμούς.

Ο ΠΟΥ έχει επανειλημμένα πει ότι η πανδημία δεν έχει ακόμη τελειώσει και ότι οι κυβερνήσεις θα πρέπει να τηρήσουν μέτρα δημόσιας υγείας, όπως η χρήση μάσκας μαζί με τους εμβολιασμούς.

«Καθώς πλησιάζουμε στο τέλος του 2021, ας κάνουμε ό,τι μπορούμε εμβολιαζόμενοι και λαμβάνοντας μέτρα ατομικής προστασίας, για να αποφύγουμε την ύστατη λύση των καραντινών και του κλεισίματος των σχολείων», δήλωσε ο Hans Kluge, επικεφαλής του ΠΟΥ για την Ευρώπη.

 

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα