Πρόεδρος του ΤΕΕ: Αδύνατον να υλοποιηθούν τα αντιπλημμυρικά έργα σε λιγότερο από ένα χρόνο

Είναι αδύνατον να υλοποιηθούν τα αντιπλημμυρικά έργα, ακόμα και σε πυρόπληκτες περιοχές, σε λιγότερο από ένα χρόνο, δήλωσε ο πρόεδρος του ΤΕΕ, Γιώργος Στασινός. Ο ίδιος τόνισε ότι «η εκπόνηση και ολοκλήρωση μελετών αντιδιαβρωτικών και αντιπλημμυρικών έργων σε λιγότερο από 1,5 μήνα από τις αρμόδιες δασικές υπηρεσίες του ΥΠΕΝ είναι πραγματικά πολύ γρήγορες».

Αναλυτικά, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το θέμα των αντιπλημμυρικών έργων σε πυρόπληκτες περιοχές και τις διαδικασίες δημοσίων συμβάσεων, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός δήλωσε:

Μεγάλοι οι χρόνοι διαγωνισμών

«Όσον αφορά τους χρόνους διαγωνισμών μελετών και δημοπράτησης έργων αλλά και της υλοποίησης και παράδοσής τους στη χώρα μας, έχω αναφέρει πολλές φορές δημόσια ότι είναι αρκετά μεγάλοι.

Συγκεκριμένα, η διαδικασία ανάθεσης μελέτης ή έργου ξεπερνά κατά μέσο όρο τους έξι μήνες και η υλοποίηση τους ξεπερνά τα δύο έτη. Προφανώς, εξαρτάται πάντα, όσον αφορά στην υλοποίηση, από το μέγεθος της μελέτης και του έργου.

Στους παραπάνω χρόνους θα πρέπει να προστεθεί ο χρόνος εκδίκασης ενστάσεων και προσφύγων που μπορεί να ξεπεράσει τους έξι μήνες.

Συγκεκριμένα όσον αφορά στις πυρόπληκτες περιοχές, σχετικά με τα αντιπλημμυρικά έργα, είναι αδύνατον ακόμη και αν γίνουν απευθείας αναθέσεις μελετών και έργων να υλοποιηθούν σε λιγότερο από ένα χρόνο.

Η εκπόνηση και ολοκλήρωση μελετών αντιδιαβρωτικών και αντιπλημμυρικών έργων σε λιγότερο από 1,5 μήνα από τις αρμόδιες δασικές υπηρεσίες του ΥΠΕΝ είναι πραγματικά πολύ γρήγορες για τα δεδομένα της δημόσιας διοίκησης και συμβάλλουν ουσιαστικά στην κατά το δυνατόν συντομότερη υλοποίηση των αναγκαίων έργων».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα