Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης: Στοχοποιούνται Τούρκοι δημοσιογράφοι

Τούρκοι δημοσιογράφοι που εργάζονται στην Ελλάδα και μέλη της τουρκικής κοινότητας της Δυτικής Θράκης εξακολουθούν να στοχοποιούνται, ισχυρίζεται ο πρόεδρος της της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης Χαλίτ Χαμπίπ Ογλού.

Όπως δήλωσε: «Ως ABTTF, καταδικάζουμε έντονα τη στοχοποίηση των Τούρκων δημοσιογράφων που εργάζονται στη χώρα μας Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που είναι μέλη της τουρκικής κοινότητας της Δυτικής Θράκης, δίνοντας τα ονόματά τους στη δημοσιότητα.

Είναι μεγάλο σκάνδαλο ότι οι πληροφορίες ταυτότητας των Τούρκων δημοσιογράφων, οι οποίες πρέπει να βρίσκονται μόνο σε ελληνικές επίσημες αρχές, δώθηκαν στον ρατσιστικό ιστότοπο tourkikanea.gr. Τον περασμένο μήνα, πάλι ο ίδιος ιστότοπος έβαζε σε στόχο τα σπίτια των Τούρκων μετά από μια προκλητική στρατιωτική άσκηση που διεξήχθη από ένοπλους και εξοπλισμένους κομάντο στο τουρκικό χωριό Γλαύκη στη Δυτική Θράκη. Ως τουρκική κοινότητα της Δυτικής Θράκης, στοχοποιούμαστε και δεχόμαστε συστηματικές διακρίσεις στην Ελλάδα εδώ και χρόνια.

Ένα από τα τελευταία παραδείγματα αυτής της διάκρισης συνέβη όταν ο τουρκικός μειονοτικός τύπος της Δυτικής Θράκης στερήθηκε την οικονομική στήριξη που παρέσχε η κυβέρνηση στους οργανισμούς μέσων ενημέρωσης της χώρας ως μέρος της καταπολέμησης της επιδημίας του κοραναϊού.
Καλούμε τη χώρα μας, την Ελλάδα, να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλίσει την ασφάλεια ζωής των Τούρκων δημοσιογράφων και των μελών της τουρκικής κοινότητας της Δυτικής Θράκης και να τερματίσει αμέσως την πολιτική διάκρισης κατά της τουρκικής κοινότητας της Δυτικής Θράκης»

Σχετικά Νέα