Πρόεδρος ρωσικής Βουλής: Τα όπλα της Δύσης στο Κίεβο θα οδηγήσουν σε παγκόσμια καταστροφή

Οι παραδόσεις στο Κίεβο επιθετικών, που θα χρησιμοποιηθούν εναντίον ρωσικών εδαφών, θα οδηγήσουν σε παγκόσμια καταστροφή, προειδοποίησε ένας στενός σύμμαχος του Βλαντίμιρ Πούτιν την Κυριακή, υποστηρίζοντας ότι μια τέτοια εξέλιξη θα καθιστούσε αβάσιμα τα επιχειρήματα κατά της χρήσης όπλων μαζικής καταστροφής.

Ο πρόεδρος της Δούμα -της ρωσικής Κάτω Βουλής- προειδοποίησε ότι η υποστήριξη των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία οδηγεί τον κόσμο σε έναν «τρομερό πόλεμο».

«Εάν η Ουάσιγκτον και οι χώρες του ΝΑΤΟ προμηθεύσουν όπλα που θα χρησιμοποιηθούν για να χτυπηθούν πόλεις και επιχειρηθεί να καταληφθούν τα εδάφη μας, όπως απειλούν, αυτό θα οδηγήσει σε αντίποινα χρησιμοποιώντας πιο ισχυρά όπλα», έγραψε ο Βολόντιν στο Telegram.

«Τα επιχειρήματα ότι οι πυρηνικές δυνάμεις δεν είχαν χρησιμοποιήσει προηγουμένως όπλα μαζικής καταστροφής σε τοπικές συγκρούσεις είναι αβάσιμα. Επειδή αυτά τα κράτη δεν αντιμετώπισαν μια κατάσταση όπου υπήρχε απειλή για την ασφάλεια των πολιτών τους και την εδαφική ακεραιότητά τους», ισχυρίστηκε.

Οι δυτικοί σύμμαχοι υποσχέθηκαν δισεκατομμύρια δολάρια σε όπλα για την Ουκρανία την περασμένη εβδομάδα, αν και δεν κατάφεραν να πείσουν τη Γερμανία να άρει το βέτο για την παροχή γερμανικής κατασκευής αρμάτων μάχης Leopard, με τα οποία είναι εξοπλισμένοι πολλοί στρατοί του ΝΑΤΟ, αλλά η μεταφορά τους σε ουκρανικό έδαφος απαιτεί την έγκριση του Βερολίνου.

Οι απειλές του Βολόντιν ήρθαν λίγες μέρες μετά από παρόμοια δήλωση του πρώην προέδρου και πρωθυπουργού της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, επίσης στενότατου συνεργάτη του Πούτιν.

Ο 58χρονος Βολόντιν ανέλαβε πρόεδρος της Δούμα το 2016, έχοντας προηγουμένως ανώτατο κυβερνητικό ρόλο. Ως μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας μιλά τακτικά με τον Πούτιν.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα