Πρόεδρος ΟΝΝΕΔ: Χαρακτήρα δημοψηφίσματος έχουν οι ευρωεκλογές

«Όταν οι ευρωεκλογές βρίσκονταν κοντά στην εθνική κάλπη είχαν χαρακτήρα δημοψηφίσματος» δηλώνει, στη συνέντευξή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ Κώστας Δέρβος και εκτιμά ότι η διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ θα είναι μεγάλη.

«Ειδικά, οι επικείμενες ευρωεκλογές έχουν ακόμα πιο έντονο αυτό το χαρακτήρα, διότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αγνοεί με τρόπο πρωτοφανή τη βούληση των πολιτών. Καταπατά ξεδιάντροπα τη δεδηλωμένη σχηματίζοντας μια κοινοβουλευτική πλειοψηφία – κουρελού χωρίς νομιμοποίηση, χωρίς συνοχή, χωρίς ενδιαφέρον για το συμφέρον της χώρας. Συνεπώς, ναι, οι ευρωεκλογές θα αποτελέσουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι όλα αυτά θα τελειώσουν όταν ο κ. Τσίπρας βρει το θάρρος να προκηρύξει εθνικές εκλογές», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Δέρβος, στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ σημειώνει, επίσης, ότι υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον από νέους ανθρώπους για τις ευρωεκλογές αφενός γιατί, όπως λέει «η επίδραση της Ευρωπαϊκής Ένωσης γίνεται όλο και πιο αισθητή τα τελευταία χρόνια και αφετέρου γιατί, δυστυχώς, για πολλούς από τους συνομήλικους μου η Ευρώπη έχει γίνει πλέον όχι το ευρύτερο σπίτι τους αλλά το πραγματικό τους σπίτι».

Αναφερόμενος στο κύμα λαϊκισμού και εθνικισμού που καλλιεργούνται, πλέον, στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και υποψήφιος ευρωβουλευτής υπογραμμίζει ότι «οι νέοι αλλά και η πλειονότητα των πολιτών ανησυχούν» διευκρινίζει ωστόσο ότι «πρωτίστως ενδιαφέρονται για τα ζητήματα που επηρεάζουν ευθέως την καθημερινότητά τους, όπως η ανεργία, η ασφάλεια, η μετανάστευση, οι χαμηλές προοπτικές».

Τέλος, σχολιάζοντας το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Δέρβος υποστηρίζει ότι «απλά εξοφλεί γραμμάτια σε συγκεκριμένα πρόσωπα, τα οποία έχουν απορριφθεί με κάθε ευκαιρία από τους πολίτες» ενώ ερωτηθείς για το χρόνο των εθνικών εκλογών εκτιμά ότι «είναι άγνωστος ακόμα και για τον κ. Τσίπρα, ο οποίος ψάχνει απεγνωσμένα ποια ημερομηνία θα είναι μικρότερη η εκλογική του κατάρρευση».

Σχετικά Νέα