

Το πέρασμα της Ράφα μεταξύ της Αιγύπτου και της Λωρίδας της Γάζας είναι ανοιχτό όλο το 24ωρο, 7 μέρες την εβδομάδα, αλλά το Ισραήλ θέτει εμπόδια στη διαδικασία που επιτρέπει την είσοδο της ανθρωπιστικής βοήθειας, δήλωσε ο Αιγύπτιος πρόεδρος Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι.
«Είναι μέρος του τρόπου με τον οποίο ασκούν πίεση για απελευθέρωση των ομήρων», προσθέτει.
To γραφείο διασύνδεσης του ισραηλινού υπουργείου Άμυνας με τους Παλαιστίνιους (COGAT) απαντά ότι δεν υπάρχει όριο στην ποσότητα της βοήθειας που μπορεί να εισέλθει στη Λωρίδα, επισημαίνοντας ωστόσο ότι πρέπει να ελέγχεται για λόγους ασφαλείας, μεταδίδουν οι Times of Israel.
«Ο ρόλος του Ισραήλ στην επιχείρηση παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας για τη Γάζα είναι ένας: Επιθεώρηση για λόγους ασφαλείας. Η διαδικασία από πλευράς μας είναι αποτελεσματική, καθώς κλιμακώνουμε τις δυνατότητές μας ώστε να μεγιστοποιηθούν τα επίπεδα επιθεώρησης», λέει η COGAT.
«Δεν υπάρχει όριο στο ποσό της βοήθειας που μπορεί να εισέλθει στη Γάζα», προσθέτει.
Νωρίτερα, Ισραηλινοί διαδηλωτές – συμπεριλαμβανομένων μελών οικογενειών αιχμαλώτων στη Γάζα – απέκλεισαν την είσοδο του ελεγχόμενου από το Ισραήλ σημείου διέλευσης Κερέμ Σαλόμ, όπως μεταδίδει το Al Jazeera, σε μια προσπάθεια να αποτραπεί η είσοδος φορτηγών οχημάτων με ανθρωπιστική βοήθεια για τη Γάζα.
Σχετικά Νέα
Ένας αγώνας εξουσίας στο Βατικανό ξεκινά: Θα βγει από το κονκλάβιο ένας «αντι Φραγκίσκος» πάπας;
Καθώς ο Πάπας Φραγκίσκος «επέστρεψε στο σπίτι του Πατέρα» όπως ανακοίνωσε ο Ιρλανδοαμερικανός καρδινάλιος.
Επιστήμονες υποστηρίζουν ότι ανακάλυψαν ένα νέο χρώμα
Χρησιμοποιώντας μια πρωτοποριακή τεχνική μια ομάδα επιστημόνων κατάφερε να διεγείρει συγκεκριμένα φωτοευαίσθητα κύτταρα του.
Μιανμάρ: Η στρατιωτική χούντα παρέτεινε έως τις 30 Απριλίου την κατάπαυση του πυρός μετά τον φονικό σεισμό
Η χούντα της Μιανμάρ ανακοίνωσε ότι παρατείνει έως τις 30 Απριλίου την κατάπαυση του.
Οι τελευταίες ώρες του Πάπα Φραγκίσκου, μετά την εμφάνισή του την Κυριακή του Πάσχα
Την Κυριακή του Πάσχα, ο 88χρονος βαριά άρρωστος και εμφανώς καταβεβλημένος Πάπας Φραγκίσκος αψήφησε.