Προανακριτική με μεταμεσονύχτια επανακαταμέτρηση και διαρροές για ΝΔ

Η διαδικασία που κράτησε περίπου 7 ώρες με αποχωρήσεις και μία επανακαταμέτρηση μέσα στα άγρια μεσάνυχτα ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης (9/10/19) η ψηφοφορία με την οποία αποφασίστηκε η σύσταση προανακριτικής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Το αποτέλεσμα ήταν αναμενόμενο αν και δείχνει κάποιες διαρροές από την πλευρά της ΝΔ. Αρχικά ανακοινώθηκε πως η Βουλή με 172 ψήφους υπέρ, 84 κατά, 4 άκυρα κι ένα λευκό αποφάσισε στη 01:25 το πρωί της Τετάρτης την σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για την διερεύνηση τεσσάρων ποινικών αδικημάτων. Όμως τελικό αποτέλεσμα δεν υπήρξε, αφού στις  02:00 το πρωί, ξεκίνησε επανακαταμέτρηση, προφανώς λόγω κάποιου λάθους στην προσμέτρηση των ψήφων!

Αναλυτικά το πρώτο αποτέλεσμα ήταν το εξής:

Ψήφισαν: 261
Βρέθηκαν: 261 ψηφοδέλτια
Έγκυρα: 256
Άκυρα: 4
Λευκά: 1
Υπέρ της πρόταση της ΝΔ ψήφισαν: 172
Κατά, ψήφισαν: 84.

Το δεύτερο αποτέλεσμα, μετά την επανακαταμέτρηση ήταν το εξής:

Ψήφισαν: 261
Βρέθηκαν: 261 ψηφοδέλτια
Έγκυρα: 256
Άκυρα: 4
Λευκά: 1
Υπέρ της πρόταση της ΝΔ ψήφισαν: 173
Κατά, ψήφισαν: 83.

Η νέα καταμέτρηση αποκαλύπτει διαρροές, καθώς βρέθηκε ένα παραπάνω ψηφοδέλτιο κατά της πρότασης της ΝΔ από τους συνολικά 82 παρόντες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τα τέσσερα άκυρα που βρέθηκαν στην καταμέτρηση στην Βουλή, τα τρία θεωρήθηκαν άκυρα επειδή μαζί με το σταυρωμένο ψηφοδέλτιο οι βουλευτές είχαν βάλει και το λευκό ψηφοδέλτιο!

Επιπλέον, το ένα λευκό που βρέθηκε δεν ήταν… λευκό, αλλά προσμετρήθηκε στα λευκά επειδή ο-η βουλευτής δεν είχε σημειώσει καμία πρόθεση ψήφου στο ψηφοδέλτιο! Δηλαδή έβαλε κατευθείαν το ψηφοδέλτιο χωρίς να σημειώσει καμία θέση («ναι», «όχι» και «παρών»). Έβαλε δηλαδή το ψηφοδέλτιο χωρίς να σημειώσει απολύτως τίποτα! Και χωρίς να βάλει το λευκό, στην περίπτωση που ήθελε να ψηφίσει λευκό.

Σχετικά Νέα