Πριβέ πάρτι… Μade in Ibiza στήνονται στη Μύκονο!

«Πονοκέφαλο» έχουν δημιουργήσει τα ξέφρενα πάρτι που διοργανώνονται σε βίλες της Μυκόνου, την ώρα που καμπύλη της πανδημίας είναι σε αυξητική τάση, αφού τα νέα κρούσματα είναι καθημερινά σε διψήφιο αριθμό.

Διοργανωτές των πάρτι, τα οποία παρουσιάζονται ότι έχουν δήθεν… φιλανθρωπικό χαρακτήρα, είναι άτομα κυρίως από την Ίμπιζα της Ισπανίας ή από τη Νίκαια της Γαλλίας που έχουν «μετακομίσει» στο νησί και βγάζουν μεγάλα χρηματικά ποσά. Τα πάρτι στήνονται κρυφά και χωρίς άδεια μέσα σε πολυτελείς βίλες που νοικιάζονται για το συγκεκριμένο σκοπό ενώ σε αυτά συμμετέχουν από 500 μέχρι και 1.000 άτομα. Φυσικά δεν λείπουν και οι διάσημοι djs που «ανεβάζουν» την εικόνα της εκδήλωσής με τις δημοφιλείς μουσικές τους.

Από 150 μέχρι 1.000 ευρώ το κεφάλι η συμμετοχή στα πάρτι
Εβδομαδιαία στο «νησί των ανέμων» διοργανώνονται 3 με 4 πάρτι εβδομαδιαίως, ενώ τα καλέσματα γίνονται με τον εντοπισμό στίγματος κινητών τηλεφώνων και την αποστολή των προσκλήσεων ενδιαφέροντος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ταυτόχρονα, «κράχτες» των διοργανωτών διαδίδουν τη φήμη για τα πάρτι σε γνωστά καταστήματα και beach bar το νησιού, ενώ η είσοδος αρχίζει από τα 150 και μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 1.000 ευρώ ανάλογα με τον… πελάτη.

Σημειώνεται ότι οι αστυνομικές Αρχές δεν δύναται να εισβάλουν σε ιδιωτικούς χώρους εάν δεν διαπιστωθεί κάποιο αυτόφωρο αδίκημα, γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο δίνεται έμφαση πρόληψη, δηλαδή στον έγκαιρο εντοπισμό και στην αποτροπή τέτοιων εκδηλώσεων που θα μπορούσαν να αποδείχνουν καταστροφικές σε περίπτωση κρούσματος κορωνοϊού.

Το εν λόγω ζήτημα συζητήθηκε και από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη με τοπικές αρχές και επαγγελματικούς φορείς, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο νησί. «Θα γίνει ό,τι χρειάζεται ώστε είναι να διατηρηθεί το νησί σε συνθήκες υγειονομικής ασφάλειας, τόσο για τους κατοίκους όσο και για τους επισκέπτες», τόνισε χαρακτηριστικά.

Από την μεριά του γ.γ. Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Μυκόνου Ηρακλής Ζησιμόπουλος μίλησε για την παράξενη και επικίνδυνη κατάσταση στη Μύκονο, με τα πριβέ πάρτι σε βίλες: «Φέτος είναι ακόμα πιο έντονο επειδή τα μαγαζιά υγειονομικού προσπαθούν να εφαρμόζουν τους κανονισμούς, εκεί αντίθετα είναι τελείως ανεξέλεγκτα. Ένα πάρτι σε μια ιδιωτική βίλα την καλύπτει το οικιακό άσυλο δεν μπορεί να παρέμβει κανένας μηχανισμός ελέγχου να ελέγξει αν γίνονται παράνομες πράξεις.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα