Πριγκόζιν: Χαιρετίζει το πραξικόπημα στο Νίγηρα και δηλώνει «παρών» αν τον χρειαστούν

Το αφεντικό της μισθοφορικής ομάδας Wagner, Γιεβγκένι Πριγκόζιν, ο οποίος παραμένει ενεργός παρά το γεγονός ότι ηγήθηκε της αποτυχημένης ανταρσίας εναντίον της ηγεσίας του ρωσικού στρατού τον περασμένο μήνα, χαιρέτισε το στρατιωτικό πραξικόπημα του Νίγηρα ως καλά νέα και πρόσφερε τις υπηρεσίες των μαχητών του για να βάλει τάξη στην αφρικανική χώρα.

Σύμφωνα με το Reuters, σε φωνητικό μήνυμα στο Telegram, σε λογαριασμούς που σχετίζονται με τη Wagner, αναφέρθηκε πως ο Πριγκόζιν δεν ισχυρίστηκε ότι εμπλέκεται στο πραξικόπημα, αλλά το περιέγραψε ως μια στιγμή καθυστερημένης απελευθέρωσης από τους δυτικούς αποικιστές και άφησε να εννοηθεί ότι οι μαχητές θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην τήρηση της τάξης.

«Αυτό που συνέβη στον Νίγηρα δεν είναι τίποτα άλλο από τον αγώνα του λαού του με τους αποικιοκράτες του. Με τους αποικιοκράτες που προσπαθούν να επιβάλουν τους κανόνες της ζωής τους και τις συνθήκες τους και να τους κρατήσουν στην κατάσταση που ήταν η Αφρική πριν από εκατοντάδες χρόνια», ανέφερε το μήνυμα που δημοσιεύτηκε.

Παρότι δεν μπόρεσε να επιβεβαιωθεί να ήταν πράγματι ο Πριγκόζιν αυτός που μιλούσε, ο τόνος της φωνής και το στιλ ομιλίας παραπέμπουν στο αφεντικό της Wagner.

Η αφρικανική χώρα που είναι μια από τις φτωχότερες στον κόσμο, αλλά διαθέτει επίσης μερικά από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα ουρανίου, κήρυξε την ανεξαρτησία της από τη Γαλλία το 1960.

Πάντως, το φωνητικό μήνυμα ήταν η τελευταία ένδειξη ότι ο Πριγκόζιν και οι άνδρες του παραμένουν ενεργοί στην Αφρική, όπου εξακολουθούν να έχουν συμβόλαια σε ορισμένες χώρες όπως η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα