Πρίγκιπας Χάρι: Βρετανικό «stop» στο αίτημά του να πληρώνει για να έχει αστυνομική προστασία στη χώρα

Απέρριψε βρετανικό δικαστήριο την αξίωση του «αντάρτη» πρίγκιπα Χάρι να του επιτραπεί να έχει αστυνομική προστασία επί πληρωμή όταν επισκέπτεται τη Βρετανία.

Σύμφωνα με το CNN, ο δούκας του Σάσεξ έχασε την έφεση που είχε κάνει με την οποία ζητούσε να γίνει δικαστική επανεξέταση της απόρριψης της δυνατότητας να μπορεί να πληρώνει ιδιωτικά, προκειμένου να έχει αστυνομική προστασία, όταν βρίσκεται στην πατρίδα του.

Οι δικηγόροι του ήθελαν να επανεξετάσουν δικαστικά την απόρριψη της προσφοράς του να πληρώνει για προστασία στο Ηνωμένο Βασίλειο, αφού οι ανάγκες ασφαλείας του άλλαξαν όταν ο πρίγκιπας έπαψε να είναι εργαζόμενο μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας. Αλλά ένας δικαστής αποφάσισε να μην δώσει το πράσινο φως.

Οι δικηγόροι του Υπουργείου Εσωτερικών είχαν αντιταχθεί στην ιδέα να επιτρέπεται σε πλούσιους να «αγοράζουν» ασφάλεια από την αστυνομία.

Της απόφασης αυτής, προηγήθηκε ακρόαση στο δικαστήριο του Λονδίνου την περασμένη εβδομάδα.

Σύμφωνα με το CNN, η απόφαση ελήφθη αφότου οι αρχηγοί της Μητροπολιτικής Αστυνομίας επέμειναν στο δικαστήριο ότι οι αξιωματικοί τους δεν είναι «ενοικιαζόμενα όπλα» για τους πλούσιους και τους διάσημους, υποστηρίζοντας ότι το να επιτραπεί στον Χάρι να πληρώσει για την προστασία των αξιωματικών – δυνητικά ένοπλων – θα δημιουργούσε ένα «απαράδεκτο προηγούμενο».

Ο 38χρονος δευτερότοκος γιος του Βασιλιά Καρόλου και σύζυγος της Μέγκαν Μαρκλ ήθελε να διατηρήσει, όταν βρισκόταν στη Βρετανία, την οποία πρόσφατα επισκέφθηκε για τη στέψη του πατέρα του, την ένοπλη ομάδα της Βασιλικής και Ειδικής Προστασίας (RASP) που τον προστάτευε όταν ήταν εργαζόμενο μέλος της βασιλικής οικογένειας. Ωστόσο, έχασε αυτή τη δυνατότητα, όταν παραιτήθηκε από τα καθήκοντά του και έπαψε να είναι «εργαζόμενος βασιλιάς» το 2020.

Δικηγόρος της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου, υπό καθεστώς ανωνυμίας, υποστήριξε ότι θα ήταν παράλογο να εκτεθούν οι αστυνομικοί σε κίνδυνο λόγω της «καταβολής αμοιβής από έναν ιδιώτη».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα