Πρέβεζα: Νέα τηλεφωνική απάτη – Προσποιούνται τους γιατρούς και αποσπούν χρήματα

Σε εξέλιξη βρίσκεται τηλεφωνική απάτη στην Πρέβεζα, όπου επιτήδειοι προσπαθούν να αποσπάσουν χρήματα από ανυποψίαστους πολίτες.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, μια γυναίκα και ένας άνδρας τηλεφωνούν σε σπίτια και παρουσιάζονται ως γιατροί, που περιθάλπουν συγγενικό τους πρόσωπο, που έπεσε θύμα ατυχήματος και χρήζει άμεσης χειρουργικής επέμβασης με τον υποτιθέμενο γιατρό να ισχυρίζεται πως χρειάζεται χρήματα.

Μάλιστα κάποιοι μέσα στον πανικό τους έσπευσαν στο νοσοκομείο για να διαπιστώσουν εκεί πλέον, πως έχουν πέσει θύμα προσπάθειας οργανωμένης απάτης.

Συγκεκριμένα, στην Καστροσυκιά οι επιτήδειοι είπαν σε γονείς πως χτύπησε η κόρη τους και για να γίνει το χειρουργείο πρέπει να δώσουν το ποσό των 32.000 ευρώ, ενώ σε άλλη περίπτωση πάλι σε γυναίκα με το ίδιο τέχνασμα ζήτησαν 20.000 ευρώ με την μόνη διαφορά πως εκείνη τους απάντησε πως «εγώ θέλω να σας δώσω τα χρήματα, αλλά δεν έχω παιδιά που μπορεί να έχουν χτυπήσει», και τότε της έκλεισαν αμέσως το τηλέφωνο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες για τα περιστατικά εξαπάτησης έχει ενημερωθεί η αστυνομία και ευτυχώς μέχρι τώρα δεν έχουν καταφέρει να αποσπάσουν χρήματα.

Πάντως μεγάλη προσοχή πρέπει να επιδείξουν οι πολίτες και για κανέναν λόγο να μην δώσουν χρήματα, αλλά να ειδοποιήσουν την αστυνομία.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα