Πρατηριούχοι καυσίμων: Με το «σταγονόμετρο» οι παραγγελίες πετρελαίου θέρμανσης

Πολύ περιορισμένες είναι οι παραγγελίες για πετρέλαιο θέρμανσης, λόγω της μείωσης της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών, αλλά και της αύξησης των τιμών, σύμφωνα με το τον αντιπρόεδρο πρατηριούχων και εμπόρων καυσίμων Αττικής, Γιώργο Ασμάτογλου.

Παρόλο που το κρύο αυτές τις ημέρες είναι αρκετά τσουχτερό, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Ασμάτογλου ανέφερε ότι οι παραγγελίες είναι αρκετά περιορισμένες, αν και, όπως υποστήριξε, το πετρέλαιο θέρμανσης έχει την μικρότερη αύξηση τιμής σε σχέση με το ηλεκτρικό ρεύμα και το φυσικό αέριο.

Πρότεινε επομένως στην Πολιτεία να «μειώσει τους φόρους ώστε να γίνει πιο προσιτή η λιανική τιμή πώλησης του πετρελαίου», τονίζοντας ότι το επίδομα του πετρελαίου θέρμανσης βοηθάει, αλλά η μείωση του φόρου είναι ένα μέτρο πιο εύκολο και πιο ευέλικτο.

Επεσήμανε ακόμη ότι «η μέση τιμή του πετρελαίου θέρμανσης πανελλαδικά κυμαίνεται στο 1,20 ευρώ το λίτρο», ωστόσο είπα ότι «στη νησιωτική Ελλάδα και στις απομακρυσμένες περιοχές η τιμή του λίτρου ξεπερνάει κατά πολύ τα 2 ευρώ το λίτρο».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα