Πράσινο σαπούνι: Αυτά είναι τα οφέλη του για την υγεία

Το πράσινο σαπούνι έχει απαλή και φρουτώδη μυρωδιά, σε αντίθεση με το έντονο άρωμα που έχουν τα υπόλοιπα σαπούνια του εμπορίου, που μπορεί να προκαλέσει ακόμη και δυσφορία στο ευαίσθητο δέρμα, ενώ η μπάρα του είναι σκληρή, ένας λόγος για τον οποίο διαρκεί περισσότερο από άλλα παρόμοια σαπούνια. Τέλος, τα περισσότερα σαπούνια παράγονται από ζωικό λίπος. Αντιθέτως το πράσινο σαπούνι που παρασκευάζεται από ελαιόλαδο, όπως και άλλα φυσικά προϊόντα, είναι μια καλή επιλογή για όσους έχουν περιβαλλοντική συνείδηση και δεν θέλουν να χρησιμοποιούν ζωικά προϊόντα.ενώ οι απολυμαντικές του ιδιότητες το καθιστούν πολύ περισσότερο από ένα καλό συστατικό διατροφής.

Εκτός από το μυστικό ομορφιάς πολλών γυναικών, έχει θεραπευτική δράση κατά των δερματικών παθήσεων όπως η ψωρίαση και η δερματίτιδα και το μεγαλύτερο πλεονέκτημά του είναι η προστασία του δέρματος από την αφυδάτωση και την ξηρότητα.

Οι λόγοι για τους οποίους πρέπει να δοκιμάσετε το πράσινο σαπούνι για την περιποίησή σας:

Εξαιρετικά ενυδατικό

Το πράσινο σαπούνι καθαρίζει το δέρμα, χωρίς να του στερεί τα φυσικά λιπαρά συστατικά του, κάτι που κάνουν άλλα σαπούνια οδηγώντας έτσι στην ξηροδερμία. Η φυσική του σύνθεση αφήνει τους πόρους ελεύθερους επιτρέποντας την εφίδρωση αλλά ταυτόχρονα προστατεύει φυσικά τα κύτταρα του δέρματος. Το πράσινο σαπούνι περιέχει επίσης ουσία γλυκερόλης, η οποία διατηρεί την ενυδάτωση του δέρματος, αντλώντας νερό ακόμη και από τον αέρα.

Πλούσιο σε αντιοξειδωτικά

Το ελαιόλαδο είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά που καταπολεμούν τη δράση των ελεύθερων ριζών, με τις οποίες το ανθρώπινο σώμα έρχεται αντιμέτωπο καθημερινά και συνεχώς. Οι βιταμίνες Ε και Α περιέχονται στο λάδι και οι θεραπευτικές τους ιδιότητες αξιοποιούνται από τον οργανισμό ανεξάρτητα από τον τρόπο που χρησιμοποιείτε ή καταναλώνετε το λάδι (είτε μέσω τροφής είτε μέσω σαπουνιού). Επιπλέον, το ελαιόλαδο έχει αντιφλεγμονώδη δράση που ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, προστατεύει το δέρμα από ασθένειες, προστατεύει από καρδιακά προβλήματα και πεπτική λειτουργία κ.α.

Λιγότερες παρενέργειες

Είναι υποαλλεργικό λόγω της φυσικής του προέλευσης, κάτι που το καθιστά την ασφαλέστερη επιλογή για το ευαίσθητο δέρμα, ενώ το ελαιόλαδο είναι ένα ασφαλές συστατικό ακόμη και για νεογέννητα βρέφη, λόγω της μαλακτικής φύσης του. Οι περισσότεροι τύποι πράσινου σαπουνιού περιέχουν μόνο φυσικά συστατικά, φιλικά προς τον άνθρωπο, σε αντίθεση με άλλα σαπούνια που περιέχουν ουσίες συχνά σοβαρές και δυνητικά τοξικές για το δέρμα.

pronews.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα