«Πράσινο φως» στη πρόταση συγχώνευσης Peugeot – Fiat Chrysler

Το ΔΣ της Peugeot ενέκρινε, σύμφωνα με το Reuters, την προτεινόμενη συγχώνευση με τη Fiat Chrysler.

Τα ΔΣ των δυο αυτοκινητοβιομηχανιών πραγματοποίησαν ξεχωριστές συνεδριάσεις σήμερα για να συζητήσουν την οριστικοποίηση αρχικής συμφωνίας για τη συγχώνευση ύψους 50 δισ. δολαρίων, από την οποία θα δημιουργηθεί η τέταρτη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία παγκοσμίως.

Όπως μεταδίδει το Reuters, οι φορείς που εκπροσωπούν τις δυο εταιρείες (Etablissements Peugeot Freres -EPF και FFP) ενέκριναν την πρόταση.

Η Peugeot SA και η Fiat Chrysler ανακοίνωσαν τον Οκτώβριο ένα σχέδιο συγχώνευσης, με τον Κάρλος Ταβάρες της PSA ως διευθύνοντα σύμβουλο και τον τζον Ελκαν της FCA ως πρόεδρο.

Οι δυο εταιρείες έχουν ανακοινώσει ότι θα επιδίωκαν να ολοκληρώσουν τη συμφωνία μέχρι το τέλος του έτους για τη δημιουργία ενός ομίλου με 8,7 εκατ. πωλήσεις οχημάτων ετησίως, πίσω από τις Volkswagen, Toyota, και Renault-Nissan.

Ο όμιλος θα περιλαμβάνει τις φίρμες Fiat, Jeep, Dodge, Ram Chrysler, Alfa Romeo, Maserati, Peugeot, DS, Opel, Vauxhall και θα είναι σε θέση να εξυπηρετεί μαζικά τις ανάγκες των αγορών για επιβατικά αυτοκίνητα αλλά και φορτηγά ή ελαφρά εμπορικά οχήματα.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα