«Πράσινο φως» για άνοιγμα καταστημάτων από την επιτροπή λοιμοξιολόγων

Το πράσινο φως για να ανοίξουν τα καταστήματα με τη μέθοδο του ραντεβού (click in shop) και του click away.

Ειδικότερα, πάνω από 4 ώρες διήρκησε η σημερινή τηλεδιάσκεψη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων με αντικείμενο το υπό συνθήκες άνοιγμα τομέων της αγοράς από την επόμενη εβδομάδα.

Θετική είναι η εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για το άνοιγμα των καταστημάτων με τις μεθόδους click-in-shop και click away από την ερχόμενη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου. Η εισήγηση βέβαια περιλαμβάνει περαιτέρω περιορισμούς για τις περιοχές με αυστηρό lockdown.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχε και ο Υπουργός Ανάπτυξης, Άδ. Γεωργιάδης, καθώς η συζήτηση, η οποία διεξήχθη σε θετικό κλίμα, εστίασε αποκλειστικά στο άνοιγμα της αγοράς και τους σχετικούς περιορισμούς.

Συγκεκριμένα, λοιπόν, καταστήματα στη χώρα θα ανοίξουν με τις μεθόδους click-in-shop και click away, το ραντεβού, που θα συνοδεύεται από την αποστολή SMS στο 13033, όμως για τη μετάβαση στο κατάστημα και την αγορά των προϊόντων να περιορίζεται στις 2 ώρες.

Παράλληλα θα ισχύει και περιορισμός ατόμων εντός του καταστήματος, ανάλογα με το εμβαδόν σε μαγαζιά που θα λειτουργήσουν με click-in-shop.

Εξαιρέσεις θα ισχύσουν για στις «κόκκινες περιοχές», που προβλημάτισαν ιδιαίτερα τους επιστήμονες στην περίπτωση της λειτουργίας των καταστημάτων.

Σε αυτές λοιπόν τα καταστήματα δεν αναμένεται να ανοίξουν με click-in-shop. Ειδικότερα, οι επιστήμονες έκριναν πως στις περιοχές με αυστηρό lockdown όσα καταστήματα ανοίξουν θα λειτουργήσουν με click away.

Η Αττική φυσικά τραβάει την προσοχή λόγω της κακής επιδημιολογικής εικόνας, αλλά τα καταστήματα στην περιφέρεια αναμένεται να λειτουργήσουν με το νέο καθεστώς, κίνηση που θα επαναξιολογηθεί αν υπάρξει σημαντική επιδείνωση.

Περισσότερες πληροφορίες θα γίνουν γνωστές το απόγευμα από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά.

 

Σχετικά Νέα