“Πρασινίζει” δυναμικά ο όμιλος Inditex

Δυναμική πράσινη στροφή κάνει ο όμιλος Inditex (Zara, Zara Home, Massimo Dutti, Pull&Bear, Bershka, Uterque, Oysho και Stradivarius), καθιστώντας βιώσιμα όλα τα υφάσματά του, “πράσινα” τα κτήρια του και δίνοντας τέλος στα πλαστικά.

Κατ’ αρχήν, όλα τα υφάσματα που χρησιμοποιεί ο όμιλος Inditex στα οκτώ εμπορικά του σήματα θα είναι βιώσιμα, οργανικά ή από ανακυκλωμένα υλικά από το 2025. Το βαμβάκι, το λινό και το πολυέστερ -μαζί με τη βισκόζη, την οποία η εταιρεία σχεδιάζει να κάνει πιο βιώσιμη από το 2023- αποτελούν το 90% του συνόλου των πρώτων υλών που προμηθεύεται το εμπορικό σήμα.

Η δέσμευση έγινε κατά την ετήσια συνέλευση των μετόχων του ομίλου, του τρίτου μεγαλύτερου ομίλου ειδών ένδυσης στον κόσμο.

«Η βιωσιμότητα είναι ένα καθήκον χωρίς τέλος, στο οποίο εμπλέκονται όλοι εδώ στην Inditex και στο οποίο εμείς με επιτυχία εμπλέκουμε όλους τους προμηθευτές μας» είπε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Inditex, Πάμπλο Ίσλα.

Η διοίκηση ανακοίνωσε και άλλους πράσινους στόχους:

Ήδη φέτος, τα κεντρικά γραφεία θα πληρούν τα «πλέον αυστηρά “πράσινα” κριτήρια» και το 100% των καταστημάτων θα είναι αποδοτικά με περιβαλλοντικά κριτήρια.

Σχεδιάζουν να χρησιμοποιούν σε ποσοστό 80% ανανεώσιμη ενέργεια σε όλες τις δραστηριότητες.

Από το 2020, ελπίζουν να έχουν αποκλείσει τη χρήση πλαστικών τσαντών σε όλα τα εμπορικά σήματα του ομίλου (το έχουν επιτύχει στα Zara, Zara Home, Massimo Dutti, Uterque).

Στοχεύουν να έχουν, από το 2023, πλήρως αποκλείσει από τις πωλήσεις τα πλαστικά μίας χρήσης, και να στέλνουν το 100% των απορριμμάτων από τα κεντρικά γραφεία και τα καταστήματα για ανακύκλωση ή επανάχρηση (προς το παρόν, ανακυκλώνουν και επαναχρησιμοποιούν το 88%).

Τέλος, από του χρόνου το 100% των καταστημάτων θα εξοπλιστεί με δυνατότητα συλλογής ειδών ρουχισμού τα οποία οι κάτοχοί τους δεν επιθυμούν να τα κρατήσουν και τα οποία θα ανακυκλωθούν, θα οδεύσουν προς επανάχρηση ή θα δοθούν στο πλαίσιο αγαθοεργιών (από τα εγκαίνια αυτής της δυνατότητας το 2015 έως σήμερα, έχουν συλλέξει πάνω από 34.000 τόνους χρησιμοποιημένων ρούχων, υποδημάτων και αξεσουάρ).

Πηγή: sofokleousin.gr

Σχετικά Νέα